Ingrediente
Ingrediente Reteta de mancare de fasole cu carnati afumati - Iahnie de fasole
- 500 g fasole alba boabe;
- 6 carnati de porc afumati;
- 3-4 linguri de ulei;
- doua cepe;
- un morcov;
- un pastarnac;
- doi ardei kapia;
- 3-4 linguri de rosii pregatite pentru iarna;
- doua foi de dafin;
- 5-6 boabe de piper negru;
- putin cimbru, maghiran, busuioc (uscate);
- circa 2 l apa;
- sare.
Mod de preparare
Preparare Reteta de mancare de fasole cu carnati afumati - Iahnie de fasole
Fasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de pe foc si se acopera cu un capac.
Carnatii se taie in bucati mici si se calesc in ulei, intr-o oala.
Ceapa se curata de foi si se spala, morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala, ardeiul se curata de seminte si se spala, apoi toate se pun peste carnati, adaugand si fasolea clatita cu apa rece si scursa si putina sare. Se umple oala cu apa si se lasa sa fiarba totul. Spre, final, se adauga rosiile pregatite pentru iarna, foile de dafin, piperul si ierburile aromatice uscate. Se potriveste mancarea de sare, apoi se poate servi.
Cand vreau fasole batuta, o fac asa - Aperitiv icre de fasole iar cu rasol o fac asa Fasole cu rasol afumat
Salata de fasole face si ea parte dintre deliciile culinare! <3
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de mancare de fasole cu carnati afumati - Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|