Ingrediente
- 2 bucati de ciolan afumat nu prea mari (a fost porcul afurisit si n-a crescut)
- cca 600 g fasole verde fideluta
- 4 cepe rosii
- 3 ardei rosii
- 4 linguri de pasta bulion
Mod de preparare
Se taie in bucati mai mici ciolanul, se spala, se aseaza intr-un vas de yena se adauga o cana de apa si se da la cuptor, cca 1 ora, din cand in cand mai intoarcem bucatile de pe o parte pe alta si daca scade apa mai adaugam.
Separat taiem ceapa marunt, ardeiul in bucati potrivite, punem la fiert fasolica. Dupa ce s-a fiert fasolea o scurgem de apa. Punem o tigaie pe foc, adaugam putin ulei, lasam sa se incinga si apoi punem ceapa si ardeiul si lasam sa se caleasca pana se inmoaie ardeiul. Adaugam pasta de tomate si fasolea fiarta, amestecam si mai lasam cca 10 min pe foc. Scoatem carnea din vasul de yena si in zeama care s-a lasat rasturnam tigaia cu fasole, apoi asezam bucatile si dam vasul la cuptor pentru 20 min.
Cam asta-i tot, ca alta inspiratie n-am avut...
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan afumat cu fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|