Mancare de pastai la cuptor

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
6 Iul 2014 | 27317 vizualizari
Mancare de pastai la cuptor

Sa fiu sincera, mai mereu pregatesc pastaile scazute, intr-un mod simplu, in ceaun, asa cum ne-am obisnuit inca din copilarie. Insa simteam nevoia de o schimbare, si vorba prietenului, mai fa si tu pastaile altcumva ca altfel ne plictisim repede de ele, doar eu nu ma plictisesc de ele :D..Asa ca, am ales de aceasta data o reteta putin mai altfel, dar cu un mare succes la toata familia, ceea ce m-a bucurat enorm :)

Ingrediente

  • 1 kg pastai verzi
  • 2 rosii mari
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 morcov
  • 3 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa marar uscat
  • 1 varf lingurita busuioc uscat
  • 3-4 linguri ulei

Mod de preparare

Curatam capetele la pastai, le spalam bine si le rupem bucatele mai potrivite.

Intr-o cratita punem apa cu putina sare si cand clocoteste dam drumul pastailor.

Le fierbem 10-15 minute, apoi le scurgem de apa.

Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar rosiile le decojim si le facem cuburi.

Morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime, apoi rondele.

Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa, rosiile morcovul si le inabusim putin.

Stropim cu apa si lasam pana ce legumele se inmoaie putin.

Adaugam pasta de tomate, o cana de apa, sare si piper dupa gust, mararul si busuiocul uscat. Curatam usturoiul, il taiem feliute si ii dam drumul peste legume.

Amestecam bine si lasam pe foc pana incepe sa clocoteasca.

Tragem tigaia de pe foc, punem pastaile si invartim.

Turnam acest amestec intr-un vas ceramic si nivelam.

Introducem mancarea in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-40 de minute, gustam putin sa vedem daca sunt gata.

Cand sunt bine patrunse, le scoatem, le lasam putin sa se racoreasca si servim.

Sa aveti pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pastai la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Orez cu carne de curcan, la cuptor

Postat de oanapl

Orez cu carne de curcan, la cuptor

Se pune la fiert carne de curcan tăiată cubulețe și se lasă să fiarbă la foc potrivit, până când este aproape fiartă. Se adaugă sare și boabe de piper în oală....

Citeste continuarea

Mancare de legume la cuptor cu orez

Postat de rocsi_1612

Mancare de legume la cuptor cu orez

Legumele congelate le lasam la decongelat. Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il taiem rondele dar cu un dispozitiv zimtat. Rosiile le dam in blender pana devin pasta....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2014, 21:57
As manca,dar azi am exagerat,nu iti zic cateam savurat io azi,ma bucur ca nu imi este rau)
la 06.07.2014, 21:58
Ce-mi place asa scazuta!
la 06.07.2014, 22:00
)) Cris mai avem si cate o zi din asta, stiu cum e
la 06.07.2014, 22:00
Bunica ce ma bucur ca iti place
la 06.07.2014, 22:07

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking