Ingrediente
- 300 gr. franjuri de porc
- 500 gr. fasole verde proaspata
- 15 cm dintr-un praz
- 2 ardei grasi (diferit colorati)
- cateva boabe de piper
- 1 lingurita boabe de mustar
- 3 linguri de ulei
- 1 foaie de dafin
- 1 rosie mare de gradina
- marar verde
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Spalam franjurii si ii taiem bucati.
Condimentam carnea cu sare si piper si o punem la prajit intr-o cratita in 3 linguri de ulei (timp de 3 minute)
Ardeiul si prazul se spala si se taie bucati dupa preferinta, apoi se pun peste carne la foc. Adaugam o cana de apa, fasolea verde (spalata, curatata de capete si rupta bucati), piperul boabe, bobitele de mustar si lasam sa fiarba totul la foc potrivit cca 30 min.
Adaugam rosia taiata bucati si foaia de dafin. Mai lasam sa dea mancarea cateva clocote si prim focul. Adaugam marar verde tocat si mai lasam putin mancarea acoperita (2-3 minute) sa se intrepatrunda aromele.
Noi am servit cu cartofi caliti cu ceapa (http://www.bucataras.ro/retete/cartofi-caliti-cu-ceapa-51490.html)
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde scazuta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|