Ingrediente
- 3 borcane de 750 ml fasole verde (eu am pus din camara conservata de mine ) - sau proaspete, fierte inainte de preparare
- 2 morcovi
- 1 ceapa mai mare
- 1 radacina patrunjel
- 1 ardei gras galben
- marar verde proaspat
- 2 rosii
- 200 ml bulion (eu am pus e casa )
- sare
- piper
- usturoi
- ulei
- 1 foaie dafin
- 1 lingura faina
Mod de preparare
Intr-o cratita de 3l am pus uleiul, ceapa, zarzavatul curatat spalat si tocat marunt in prealabil si ardeiul tocat. Lasam putin la calit, apoi adaugam 1l apa si lasam sa fiarba 10 minute.
Iintre timp tocam rosiile cubulete mici, adaugam la zarzavat si bulionul si rosiile, mai lasam sa fiarba 5 minute, dupa care adaugam fasolea scursa si clatita cu apa rece. Mai lasam sa dea cateva clocote fara sa amestecam sa nu se faramiteze prea tare (invartim doar de oala intr-o parte si cealallta parte), apoi potrivim de sare. Adaugam usturoiul zdrobit si faina, mai lasam 5 minute, dupa care asezonam cu o ploaie de marar verde.
Si gataaaaaaaaaaa!! Pofta mare sa aveti si spor la treaba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde scazuta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|