Bors de legume cu ciolan afumat

Postat de merisor67 in Ciorbe
6 Ian 2014 | 10068 vizualizari
Bors de legume cu ciolan afumat

Am luat de la mama un picior de porc afumat si o parte din el am lasat-o pentru piftie, iar din restul am facut aceasta ciorba minunata cu multe legume si acrita cu bors.

Ingrediente

  • 1/2 ciolan de porc afumat
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 200 gr fasole verde congelata
  • 2 ardei rosii
  • 1/4 varza proaspata
  • 5 l apa
  • 1l bors
  • 2 frunze de telina cu lujeri
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 ou
  • sare

Mod de preparare

Pregatim intai ciolanul care fiind de la tara necesita mai multa fierbere decat cel din comert.

Punem ciolanul la fiert in apa calda cat sa-l acopere si-l lasam sa fiarba pana da in 2-3 clocote, dupa care scurgem apa, il clatim bine si il punem din nou la fiert in 3 l de apa.

Acoperim vasul si-l lasam la foc mare pana atige punctul de fierbere, apoi inlaturam spuma formata si micsoram intensitatea focului pana la mediu.

Lasam ciolanul sa fiarba pana cand se patrunde soriciul, la mine a durat cam o ora.

Curatam si tocam legumele cubulete.

Cand se patrunde soriciul ciolanului, adaugam ceapa, telina si morcovul, iar dupa 10 minute adaugam varza.

Fasolea verde si ardeiul, fiind de la congelator se vor toca marunt direct inghetate si se adauga in ciorba mai tarziu fata de restul legumelor.

Cand toate legumele sunt bine patrunse, adaugam borsul, frunzele si lujerii de telina tocate.

Mai lasam la foc aproximativ 15 minute, timp in care potrivim de sare, gustam zeama pentru ca si ciolanul si borsul sunt sarate, dupa care stingem focul si adaugam un ou batut si diluat cu zeama de la ciorba si patrunjelul tocat.

Este foarte buna, cu gust de afumatura si multe arome de la legume!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de legume cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Retete similare

Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon

Postat de Oana

Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon

Ciolanul de porc se taie cubulete si se da intr-un clocot in putina apa. Se arunca apa, se spala bine sub jet de apa rece si se pune apoi in oala de ciorba impreuna cu 2-3 litri de apa, depinde...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Postat de gurita_ta2005

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Ciolanul afumat se spala putin cu apa rece si se pune la fiert pana cand se indeparteaza carnea de pe os. Fasolea se lasa in apa rece peste noapte. O dam in clocot in 3 ape. Ceapa se da pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2014, 18:20
Tare bun si fara ciolan
la 06.01.2014, 18:20
buna ciorbita vreau o portie
la 06.01.2014, 18:22
Merisor,ce bunatate de bors ai facut!
la 06.01.2014, 18:23
Diana, sa stii ca eu mananc fara carne doar legumele
la 06.01.2014, 18:24
Bya, vino cu salata si iti dau o portie

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking