Ciorba de legume cu prosciuto

Postat de Valclaudia in Ciorbe
8 Noi 2014 | 3205 vizualizari
Ciorba de legume cu prosciuto

Ingrediente

  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei rosu
  • 2 morcovi
  • cca 300 gr. prosciuto
  • 2-3 linguri ulei
  • 3 cartofi
  • 1 dovlecel mic
  • 1 lingura pasta de tomate
  • cateva boabe de piper
  • putin usturoi granulat
  • 250 ml bors
  • sare si piper macinat dupa gust
  • verdeata proaspata (telina, patrunjel,marar)

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele.

Tocam ceapa,o calim 2-3 minute in ulei.

Taiem ardeiul bucati, le punem peste ceapa si le calim impreuna,alte 2-3 minute.

Morcovul se taie rondele, se adauga peste legumele din oala. Calim alte 2-3 minute.

Taiem feliile de prosciuto bucati, le adaugam in oala peste legumele sotate.

Punem cca 3l apa peste legume, adaugam boabe de piper, sare si piper macinat dupa gust. Lasam sa dea cateva clocote, apoi adaugam cubuletele de cartofi. Fierbem 15 minute.

Adaugam cubuletele de dovlecel, lasam la fiert la foc potrivit pana se inmoaie toate legumele.

Adaugam pasta de tomate diluata in bors, apoi usturoi granulat dupa gust si la final presaram verdeata tocata.

Oprim focul, lasam cateva minute oala acoperita sa se intrepatrunda aromele,apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu prosciuto" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de loboda cu ochi romanesc

Postat de Ksenya

Ciorba de loboda cu ochi romanesc

Legumele le tocam grosier. Sotam in ulei mai intai ceapa, apoi adaugam si sotam morcovul, radacina de patrunjel, telina si cartofii. Lasam 5 minute la foc mic.    Rosiile...

Citeste continuarea

Ciorba de naut cu afumatura

Postat de eumimi

Ciorba de naut cu afumatura

Mai intai lasam nautul peste noapte in apa, pentru ca fierbe foarte greu. Puteti folosi conservat si este semifiert. Dam nautul intr-un clocot, apoi schimbam apa. Adaugam ceapa taiata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2014, 21:39
la 08.11.2014, 21:49
la 08.11.2014, 21:51
tre sa fie buna
la 08.11.2014, 22:07
Buna ciorba
la 08.11.2014, 22:08

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking