Mancare de gutui
Postat de UrsanMihaela
Se spala gutuile si se taie sferturi, se scoate partea tare cu seminte si se pun cu ceapa tocata in unt fierbinte, sa se inmoaie, pe foc mic. Se toarna 1 pahar apa...
Citeste continuareaEste o mancare foarte buna.
Ingrediente
Mod de preparareGutuile se curata de puf si se spala bine. Se taie felii de 1,5-2 cm grosime si se curata de seminte si partea tare. Se pune uleiul intr-o tigaie si cand este incins se pun gutuile. Se rumenesc pe ambele parti si se scot pe o farfurie. Faina se amesteca cu apa si se omogenizeaza pana devine ca o smantana. In uleiul in care am prajit gutuile se pune zaharul la topit. Se pune apa si se amesteca pana se topeste tot zaharul. Se adauga faina si se amesteca pentru omogenizare. Se adauga feliile de gutui si se lasa sa fiarba cateva minute. Se sareaza si se potriveste gustul. Deoarece este bine sa se mestece rar in mancare, sa nu se sfarame gutuia, am introdus cratita in cuptor pentru 20-25 minute. Este foarte buna calda si rece. Pofta Buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|
Postat de UrsanMihaela
Se spala gutuile si se taie sferturi, se scoate partea tare cu seminte si se pun cu ceapa tocata in unt fierbinte, sa se inmoaie, pe foc mic. Se toarna 1 pahar apa...
Citeste continuareaPostat de Ina75
Taiem gutuile in felii groase de 2-3 cm. Curatam fiecare felie de seminte si de partea tare din apropierea acestora. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem uleiul. Cand uleiul s-a incalzit...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|