Mancare de legume de vara

Postat de mirela0911 in Mancaruri de legume
7 Aug 2016 | 6066 vizualizari
Mancare de legume de vara

Este o mancare tare buna, perfecta in aceste zile de post!

Ingrediente

  • 500 g fasole verde
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ceapa alba
  • 6 buc ciuperci champignon
  • 1/2 ardei gras
  • 1-2 rosii
  • 150 ml bulion
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper dupa gust
  • frunze de patrunjel
  • frunze de telina
  • 4-5 lg ulei

Mod de preparare

Fasolea verde se curata la capete, se rupe bucatele mai mici si se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand s-a fiert, se scurge de apa si se lasa deoparte. 

Ciupercile se curata, se spala si se taie felii

Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se pun ciupercile. Se presara putina sare si se lasa la calit pana se evapora aproape toata apa lasata de ele. 

Se curata ceapa si se toaca. Se pune peste ciuperci si se calesc impreuna. Dovlecelul se curata de coaja apoi se taie cubulete mici. Se pune si dovleacul peste ciuperci, se presara sare, se toarna cca 50 ml apa, se pune capacul peste cratita si se lasa la foc mic sa fiarba. Cand este pe jumatate fiert dovleacul, se adauga fasolea verde, rosiile taiate cubulete si bulionul.

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba pentru cateva minute pana este bine facut si dovleacul. Spre final se pune si ardeiul gras taiat cubulete.

Se mai lasa sa fiarba timp de cateva minute, apoi se adauga usturoiultaiat feliute, patrunjelul tocat si frunzele de telina taiate marunt. Se amesteca, se pune capacul peste cratita, se stinge focul si se lasa sa se intrepatrunda bine aromele. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de legume de vara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Escalop de vara

Postat de amalia01

Escalop de vara

Ceapa o cureți, o speli sub jet de apa rece și o toci mărunt. Ardeiul îl speli, îl cureți de nervuri și semințe și îl tai julienne. Ciupercile le cureți de piciorușe...

Citeste continuarea

Briam (Legume de vara la cuptor cu branza Feta si sos de rosii)

Postat de Satisfyyourcravings

Briam (Legume de vara la cuptor cu branza Feta si sos de rosii)

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Vanata se taie in jumatate longitudinal, apoi in felii si se gatesc pe un gratar fierbinte, unse cu putin ulei de masline. Se pot si praji in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2016, 20:39
tare buna mancarica
la 07.08.2016, 20:43
Multumesc, Bya!
la 07.08.2016, 20:44
Fain preparat!
la 07.08.2016, 20:52
Foarte fain!!!
la 07.08.2016, 21:18
Mancarica buna!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking