Mancare de linte verde cu rosii proaspete

Postat de momo121 in Mancaruri de post
5 Mar 2015 | 5424 vizualizari
Mancare de linte verde cu rosii proaspete

O mancare foarte delicioasa pentru zilele de post, cu putine calorii si multe proteine sanatoase, ce sa mai.... un adevarat deliciu!

Ingrediente

  • 250 g linte verde
  • o ceapa mica sau jumatate de ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 3 rosii mari proaspete si bine coapte
  • 1/2 zeama de lamaie
  • sare si piper
  • optional: busuioc, oregano, turmeric, ghimbir ( eu nu am pus)

Mod de preparare

Lintea am spalat-o in cateva ape si am lasat-o in apa de cu seara.

A doua zi, am mai trecut-o print-un jet de apa si am pus-o la fiert cca. 15 minute (deoarece ea oricum mai fierbe impreuna cu sosul de rosii).

Ceapa am taiat-o foarte marunt, usturoiul l-am zdrobit, iar rosiile le-am dat pe razatoare.

Dupa ce a fiert putin, scurgem de apa si peste linte punem rosiile date pe razatoare, ceapa si usturoiul, zeama de lamaie, sare si piper. Amestecam bine cu o lingura de lemn si cand incepe sa fiarba, dam focul la mic si punem capacul. Lasam cam 20 minute pana scade toata zeama de la rosii.

Daca va place aromat, puteti adauga putin busuoic,oregano, turmeric, ghimbir (dupa preferinte) mai lasati 2-3 minute pe foc si gata! 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte verde cu rosii proaspete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocană de cartofi și ciuperci

Postat de panacris

Tocană de cartofi și ciuperci

Ceapa și ardeiii, se curăță și se toacă mărunt, se pun la dinstuit în puțin ulei și apă, la foc mediu, cca. 5 minute neacoperit. Apoi se adaugă cartofii tăiați în sferturi...

Citeste continuarea

Mancare de urzici

Postat de Pungasa_Rogue

Mancare de urzici

Urzicile se spala, cu grija, in mai multe ape, apoi se oparesc in apa clocotita. Se iau din apa, se scurg si se lasa sa se racoreasca. Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se inabuse...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2015, 17:24
la 05.03.2015, 17:27
Vai ce foame imi este !!!
la 05.03.2015, 17:37
Ce buna e
la 05.03.2015, 18:39
la 05.03.2015, 19:15
Bună,bună!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking