Se curăță cepele, se spală, se taie grosier și se călesc, la foc mic și în ulei suficient.
Se feliază kaiserul și se prăjește ușor, cu ceapa deja călită, la foc mic.
Se spală roșiile, se elimină semințele, se taie cubulețe și se adaugă în cratița cu ceapa și kaiserul.
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se adaugă în cratiță, când roșiile încep să se înmoaie.
Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se lasă în așteptare.
Se adaugă două pahare de apă și se lasă cratița la foc mic, pentru ca legumele și kaiserul să fiarbă acoperit. După două-trei clocote, se adaugă sucul de roșii, iar apoi se adaugă mazărea, spălată și strecurată în prealabil și usturoiul mărunțit. Se mai lasă mâncărica la fiert încă două clocote, la foc mic.
Se dizolvă o lingură de amidon alimentar în 2-3 linguri de apă și 3-4 linguri de suc de roșii.
Când legumele sunt fierte și mâncărica este aproape gata, se adaugă amidonul dizolvat, se condimentează cu sare și piper și se mai lasă cratița pe foc încă 4-5 minute.
După acest interval de timp se adaugă mărarul, spălat și tocat în prealabil, se pune capacul și se ia cratița de pe foc.
Mâncărica se servește după 10 minute, cu pâine prăjită și cu ardei iuți, sau murături (cine dorește).