Mancare de mazare cu ciuperci

Postat de SanatateAcasa in Mancaruri de post
3 Mar 2012 | 11186 vizualizari

Ciupercile sunt excelente surse de proteine vegetale. Disponibile in diverse sortimente, ciupercile inlocuiesc, cu brio, carnea, si pot fi gatite in diverse moduri: pe gratar, ca si garnitura la o friptura, in salata, supe, supe creme, in sosuri, rulouri, pacinte etc. Dar, pe langa aroma si usurinta cu care pot fi gatite, ciupercile sunt si foarte bogate in nutrienti. Contin antioxidanti importanti ce previn actiunea radicalilor liberi, raspunzatori pentru aparitia celulelor canceroase si, respectiv, a tesuturilor tumorale. Antioxidantii reusesc sa respinga radicalii liberi, sa inhibe dezvoltarea tesuturilor tumorale si chiar sa distruga celulele canceroase, celulele considerate nemuritoare, pentru ca au viata lunga. Ciupercile sunt astfel o sursa excelenta de nutrienti. O reteta delicioasa, rapida si saraca in calorii este mancarea de mazare cu ciuperci. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de: 1 kilogram de mazare, jumatate de kilogram de ciuperci champignon, sare, piper negru boabe, un litru de suc de rosii gatit in casa, putin ulei de masline, 2 frunze de dafin si 2 cepe mici, uscate, galbene.

Inapoi la reteta

Comentarii (7)

la 03.03.2012, 15:10
Foarte buna
la 03.03.2012, 15:22
la 03.03.2012, 17:07
la 03.03.2012, 19:54
Bunaaa
la 03.03.2012, 20:03
Bun, bun!
la 03.03.2012, 22:07
super combinatie!!
la 04.03.2012, 21:54
bun

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking