Mancare de mazare cu ciuperci
Postat de SanatateAcasa in Mancaruri de post
3 Mar 2012 | 11164 vizualizari
Ciupercile sunt excelente surse de proteine vegetale. Disponibile in diverse sortimente, ciupercile inlocuiesc, cu brio, carnea, si pot fi gatite in diverse moduri: pe gratar, ca si garnitura la o friptura, in salata, supe, supe creme, in sosuri, rulouri, pacinte etc. Dar, pe langa aroma si usurinta cu care pot fi gatite, ciupercile sunt si foarte bogate in nutrienti. Contin antioxidanti importanti ce previn actiunea radicalilor liberi, raspunzatori pentru aparitia celulelor canceroase si, respectiv, a tesuturilor tumorale. Antioxidantii reusesc sa respinga radicalii liberi, sa inhibe dezvoltarea tesuturilor tumorale si chiar sa distruga celulele canceroase, celulele considerate nemuritoare, pentru ca au viata lunga.
Ciupercile sunt astfel o sursa excelenta de nutrienti. O reteta delicioasa, rapida si saraca in calorii este mancarea de mazare cu ciuperci. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de: 1 kilogram de mazare, jumatate de kilogram de ciuperci champignon, sare, piper negru boabe, un litru de suc de rosii gatit in casa, putin ulei de masline, 2 frunze de dafin si 2 cepe mici, uscate, galbene.