Mancare de mazare cu costita afumata si pastrama de porc

Postat de Pungasa_Rogue in Mancaruri de legume
23 Mar 2018 | 3585 vizualizari
Mancare de mazare cu costita afumata si pastrama de porc

Ingrediente

  • 200 g costita afumata de porc
  • 200 g pastrama de porc
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 750 g mazare
  • 1-2 l apa
  • 150 ml suc de rosii
  • 1 legatura de marar verde

Mod de preparare

Pastrama si costita se clatesc cu apa si se taie in felii groase. Se calesc intr-o cratita in ulei cu putina sare si putin piper negru macinat.

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare.

Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie grosier.

Se pun ceapa, morcovul si ardeiul peste carne si se inabuse. Dupa ce scade zeama lasata de ele se adauga mazarea (spalata) si apa cat sa o acopere. Se fierbe totul si se mai adauga apa pe parcursul fierberii daca este necesar, cu precizarea ca trebuie sa iasa scazuta. Se adauga sucul de rosii si se mai clocoteste mancarea timp de 2-3 minute, apoi se adauga mararul verde (spalat si tocat). La final, se potriveste mancarea de sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu costita afumata si pastrama de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocăniță de ciuperci cu morcovi

Postat de Zamfira

Tocăniță de ciuperci cu morcovi

Curățăm morcovii și ceapa. Ciupercile se curăță și se taie feliuțe. Dacă folosim ciuperci din conservă este bine dacă le clătim cu apă rece înainte de folosire. Călim...

Citeste continuarea

Mancarica de naut

Postat de simona72

Mancarica de naut

Nautul se pune intr-un castron incapator cu apa multa la hidratat, in care va sta peste noapte. Isi va dubla volumul si se va fierbe mai repede. A doua zi, spalati nautul in mai multe ape, puneti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2018, 09:59
la 23.03.2018, 10:19
la 23.03.2018, 10:47
Are legumele mele preferate...
la 23.03.2018, 11:22
Super delicioasa!
la 23.03.2018, 11:36
Foarte gustoasă!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking