Ingrediente
- 1 ceapa
- 350 gr mazare boabe proaspata
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 2 dovlecei tineri
- 1 ardei gras galben
- 1 lingura pasta de ardei rosu
- 250 gr carnati de casa afumati
- 200 gr rosii pasate
- 2 linguri ulei
- sare
- piper negru macinat
- cimbru uscat
- 2 foi de dafin
- patrunjel verde
Mod de preparare
Curatam ceapa, ardeiul gras si morcovul. Ceapa si ardeiul gras le tocam cubulete, iar morcovul semirondele. Intr-o lingura de ulei punem la calit morcovul, ceapa si ardeiul gras cu putina sare.Amestecam ocazional pana legumele se inmoaie usor, apoi adaugam mazarea si pasta de ardei si acoperim cu apa calda. Adaugam foile de dafin si cimbru. Fierbem 15 minute, apoi adaugam rosiile si dovleceii taiati in bucati mai mari. Potrivim de sare si piper. Intr-o tigaie punem uleiul ramas si prajim la foc iute carnatii taiati bucati potrivite. Punem si carnatii peste dovlecei si mai fierbem 10 minute. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu dovlecei si carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|