Mâncare de năut cu pui și stafide

Postat de CulinaryRainbow in Pui
6 Apr 2015 | 2811 vizualizari

De curând, căutând informații despre una, alta, am aflat că năutul s-ar mai numi și ”mazărea berbecilor”. Am zâmbit. Cum adică ”mazărea berbecilor”?! Păi, uite-așa! Cândva, când Dobrogea a căzut sub stăpânire otomană s-au creeat primele culturi de năut de pe acest pământ românesc. Verile lungi și secetoase au constituit climatul perfect pentru dezvoltarea acestuia. Se pare, totuși, că mocanii pășteau oile ( berbecii ) din primăvară până în toamnă pe câmpia dobrogeană, provocând pagube însemnate comunităților din zonă. Năutul era preferatul lor și astfel i-au dat această denumire. Interesant, nu-i așa? :)

Inapoi la reteta

Comentarii (20)

la 07.04.2015, 09:05
Mulțumesc, fetelor! Cred că trebuia să vă invit la masă! )
la 07.04.2015, 12:35
Pai nu? Sigur veneam!
la 07.04.2015, 12:50
Haide!
la 09.04.2015, 19:27
ce combinatie faina
la 09.04.2015, 22:37
Merci, Ralu!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking