Mâncare de năut cu pui și stafide

Postat de CulinaryRainbow in Pui
6 Apr 2015 | 2826 vizualizari

De curând, căutând informații despre una, alta, am aflat că năutul s-ar mai numi și ”mazărea berbecilor”. Am zâmbit. Cum adică ”mazărea berbecilor”?! Păi, uite-așa! Cândva, când Dobrogea a căzut sub stăpânire otomană s-au creeat primele culturi de năut de pe acest pământ românesc. Verile lungi și secetoase au constituit climatul perfect pentru dezvoltarea acestuia. Se pare, totuși, că mocanii pășteau oile ( berbecii ) din primăvară până în toamnă pe câmpia dobrogeană, provocând pagube însemnate comunităților din zonă. Năutul era preferatul lor și astfel i-au dat această denumire. Interesant, nu-i așa? :)

Inapoi la reteta

Comentarii (20)

la 06.04.2015, 22:30
la 06.04.2015, 22:31
buna mancarica cu naut
la 06.04.2015, 22:34
Ce-i drept, e delicioasă!
la 06.04.2015, 22:42
la 06.04.2015, 22:47
ce fain arata
la 06.04.2015, 22:54
ce bine arata!
la 06.04.2015, 23:00
Mulțam fain, fete!
la 06.04.2015, 23:32
la 06.04.2015, 23:36
Interesanta combinatie cu stafide . Parca reteta se atinge oriental cu povestioara din introducere
la 07.04.2015, 00:02
Păi, mâncărurile cu năut sunt cam orientale în general...
la 07.04.2015, 00:36
Imi place ce ai gatit, combinatia e foarte reusita, naut, stafide, carnita, immm...., ce infuzie de arome si culori! Exact oriental! Bravo!
la 07.04.2015, 01:12
la 07.04.2015, 06:43
la 07.04.2015, 06:54
la 07.04.2015, 07:22
tare bun

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking