Mancare de orez cu rosii deshidratate si sos de zacusca

Postat de AdrianUdrea in Mancaruri de post
21 Dec 2016 | 5495 vizualizari
Mancare de orez cu rosii deshidratate si sos de zacusca

Am preparat aceasta mancare impreuna cu Meri, dar mai mult eu, ca sa stiti. Si a iesit tare buna, chiar am primit laude de la baieti. :)

Ingrediente

  • 200 g orez cu bob rotund
  • 750 ml apa
  • 5-6 buc. rosii deshidratate
  • 50 ml ulei in care au stat rosiile
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 3 foi dafin
  • 1 ardei capia
  • 1 legatură patrunjel
  • 400 g zacusca de vinete

Mod de preparare

Se spala orezul in doua ape, apoi se lasa la hidratat in apă, cat sa fie acoperit, pana pregatim celelalte ingrediente.

Se curata legumele si se toaca in cuburi, respectiv rondele, apoi se calesc in putin ulei din cel care au stat rosiile deshidratate ca e tare bun si aromat.

Se adauga si doi catei de usturoi dati pe razatoare.

Cand legumele incep sa se patrunda, se adauga orezul scurs, foile de dafin si apa fierbinte.

Pe parcurs, se potriveste gustul mancarii, cu sare, piper, si cimbru, iar cand orezul absoarbe aproape tot lichidul, se adauga rosiile deshidratate, taiate mai marunt si un catel de usturoi razuit, pentru un plus de aroma.

Dupa stingerea focului, se adauga patrunjelul tocat.

Mancarea de orez se serveste cu zacusca incalzita in momentul servirii.

Este o mancare de post foarte la indemana, gustoasa si satioasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de orez cu rosii deshidratate si sos de zacusca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de naut cu vinete

Postat de katty

Mancare de naut cu vinete

  Curatam si spalam legumele. Morcovul il taiem rondele subtiri, ceapa o tocam fin, ardeiul gras il taiem cubulete mici. Vanata o descojim si o taiem cuburi mai mari. Presaram putina sare...

Citeste continuarea

Supa crema de linte cu chimen si boia afumata

Postat de merisor67

Supa crema de linte cu chimen si boia afumata

Curățăm cartoful, îl spălăm, îl tocăm în cuburi și îl punem la fiert în apă cu sare. Curățăm ceapa, o tocăm solzișori și o călim în ulei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2016, 19:55
Ce prezentare!
la 21.12.2016, 19:57
Nu poate fi decat delicioasa!
la 21.12.2016, 20:01
Ce bine suna... cred ca este foarte buna...
la 21.12.2016, 20:07
Chiar buna mancarica!
la 21.12.2016, 20:28
Iar te-a trecut la munca de jos?;-bd

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking