Ingrediente
- 200 g orez cu bob rotund
- 750 ml apa
- 5-6 buc. rosii deshidratate
- 50 ml ulei in care au stat rosiile
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- 1 morcov
- 1 radacina patrunjel
- sare
- piper
- cimbru
- 3 foi dafin
- 1 ardei capia
- 1 legatură patrunjel
- 400 g zacusca de vinete
Mod de preparare
Se spala orezul in doua ape, apoi se lasa la hidratat in apă, cat sa fie acoperit, pana pregatim celelalte ingrediente.
Se curata legumele si se toaca in cuburi, respectiv rondele, apoi se calesc in putin ulei din cel care au stat rosiile deshidratate ca e tare bun si aromat.
Se adauga si doi catei de usturoi dati pe razatoare.
Cand legumele incep sa se patrunda, se adauga orezul scurs, foile de dafin si apa fierbinte.
Pe parcurs, se potriveste gustul mancarii, cu sare, piper, si cimbru, iar cand orezul absoarbe aproape tot lichidul, se adauga rosiile deshidratate, taiate mai marunt si un catel de usturoi razuit, pentru un plus de aroma.
Dupa stingerea focului, se adauga patrunjelul tocat.
Mancarea de orez se serveste cu zacusca incalzita in momentul servirii.
Este o mancare de post foarte la indemana, gustoasa si satioasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de orez cu rosii deshidratate si sos de zacusca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|