Mancare de pastai galbene, cu sos alb

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
18 Ian 2021 | 4771 vizualizari
Mancare de pastai galbene, cu sos alb

Pentru că mai aveam câteva pungi de păstăi galbene în congelator, m-am gândit să fac din ele rapid o mâncare ușoară și plăcută. Le-am adăugat un sos alb care-mi place foarte mult, din smântână și muștar, sos pe care l-am făcut într-o cantitate considerabilă, pentru ca păstăile să nu fie doar unse, ci să se cufunde în el. Îmi plac mâncărurile cu sosuri bune și gustoase... Am făcut sosul după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-alb-cu-mustar-si-smantana-87795.html

Ingrediente

  • 500 grame de păstăi galbene prefierte, de la congelator
  • Pentru sos:
  • 1 ceapă roție medie
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 50-75 grame de unt
  • 1 lingură încărcată de muștar clasic
  • 2-3 linguri încărcate de smântână grasă (cam 100 ml)
  • 2 lingurițe de amidon alimentar (făină albă)
  • 200 ml de supă concentrată

Mod de preparare

Dacă sunt prefierte, păstăile trebuie să mai fiarbă în apă cu sare încă 4-5 minute, după care se strecoară și se pun în bolul de servire.

Dacă păstăile sunt crude, se fierb în apă cu sare, până ce se pătrund (dar să nu se strivească) după care se strecoară și se transferă în bolul de servire.

Sosul se face când păstăile sunt deja gata. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se înmoaie în tigaia în care s-a pus untul feliat, ca să se topească la foc mic, după ce s-a turnat în prealabil uleiul. Se curăță usturoiul se spală, se mărunțește și se adaugă în tigaie, peste ceapă. Se mai lasă la foc mic încă 2-3 minute, ca să se înmoaie și acesta.

Când s-au înmuiat atât ceapa, cât și usturoiul, se adaugă muștarul și se amestecă pentru uniformizare. Când muștarul ”s-a dezlegat” în tigaie se adaugă supa bază/concentrată și se lasă tigaia la foc mic, supravegheat, până ce mai scade puțin lichidul.

Amidonul (făina) se adaugă în smântână și se amestecă, să nu se formeze cocoloașe, după care se subțiază cu puțină apă rece. Când amestecul este uniform, se adaugă în tigaie și se lasă la foc mic, încă 2-3 minute, amestecând întruna, ca să nu se prindă de fundul vasului.

Când sosul s-a îngroșat, se ia de pe foc și se toarnă peste păstăile din bol, în așa fel încât să le cuprindă. Se amestecă ușor, ca să nu se strivească păstăile, se decorează mâncarea cu frunze de pătrunjel și felii de ceapă roșie și apoi se servește imediat, caldă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pastai galbene, cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de cartofi

Postat de Valentin68

Tocana de cartofi

Mai intai, pregatim ingredientele, curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cuburi mai mari. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Asezam o cratita pe foc, lasam sa se incinga si adaugam...

Citeste continuarea

Tocanita de linte

Postat de sufletista

Tocanita de linte

Curatam legumele.le spalam si le tocam. Intr-o cratita adaugam putin  ulei de masline, ceapa si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ardeii, vanata si lasam sa se caleasca putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2021, 02:53
la 18.01.2021, 09:17
Mulțumesc frumos, Diana!
la 18.01.2021, 09:17
Mulțumesc frumos, Lau!
la 18.01.2021, 10:40
la 18.01.2021, 12:00
Buna mancarica !!! Trebuie sa mai folosesc si eu rezerva de fasole !!!!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking