Mancare de post- naut in stil oriental

Postat de CulinaryRainbow in Mancaruri de post
12 Noi 2015 | 21790 vizualizari
Mancare de post- naut in stil oriental

Am mai scris despre proprietățile năutului în rețetele mele, dar am să vă reamintesc câteva pe care le apreciez în mod deosebit: este o sursă deosebită de fibre, de vitamine din grupa B, și de minerale. Fier, potasiu, cupru, fosfor, zinc, magneziu și calciu, toate se găsesc în boabele de năut. Unde mai pui că nu conține nici gluten. Pentru că în câteva zile începe postul Crăciunului, m-am gândit să vă aduc un preparat pe măsură. E gata în maxim 20 de minute și poate fi servit atât ca un prânz minunat, cât și ca o cină savuroasă în familie. Ca de fiecare dată am avut un ajutor de nădejde în bucătărie, minunatele conserve Sun Food.

Ingrediente

  • 20 cm dintr-o tijă de praz
  • o mână de morcov ras
  • o mână de stafide brune
  • un cub de grăsime vegetală 
  • o conservă de năut Sun Food
  • 6-7 frunze proaspete de spanac
  • 200 ml smântână vegetală
  • 100 ml zeamă de legume
  • două lingurițe cu turmeric
  • o linguriță cu pudră de coriandru
  • o linguriță cu sare roz neiodată

Mod de preparare

   Într-o tigaie am pus prazul tăiat rondele, morcovul, stafidele și grăsimea. Am condimentat, am acoperit cu un capac și am lăsat la foc mic 2-3 minute să se înnăbușeasca. Am adăugat zeama de legume.

   Peste legumele înnăbușite am răsturnat năutul din conservă lăsând tigaia pe foc încă aproximativ 5 minute la foc iute. 

   Între timp am spălat spanacul pe care l-am adăugat rupt în mâncarea de năut. Am adăugat și smântâna vegetală amestecând pentru a o încorpora. Am luat tigaia de pe foc, spanacul având suficient timp să se gătească astfel încât să nu-și piardă proprietățile.

   Am servit împreună cu un mix de orez pe care l-am fiert în prealabil în apă cu sare.

   Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post- naut in stil oriental" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pilaf cu praz si masline

Postat de panacris

Pilaf cu praz si masline

Orezul spălat se lasă la umflat cca. 20 minute în apă rece. Se curăță ardeiul, prazul și ceapa, apoi se spală și se taie rondele. Legumele tăiate se pun la călit în...

Citeste continuarea

Tarta cu legume

Postat de AdrianUdrea

Tarta cu legume

Pentru aluat, se cerne faina, se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul  și zaharul, apoi se toarnă cate putina apa minerala, rece si se amesteca, presarand si chimenul si susanul. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2015, 18:49
bun bun
la 12.11.2015, 19:59
cred ca ar fi pe gustul meu! o sa incerc intr o zi
la 12.11.2015, 20:10
la 12.11.2015, 20:24
Super bun!
la 12.11.2015, 20:54

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking