Mancare de post - Sarmale cu orez si ciuperci

Postat de miha in Mancaruri de post
4 Apr 2015 | 15014 vizualizari
Mancare de post - Sarmale cu orez si ciuperci

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 conserva rosii in suc
  • 1/2 cana orez
  • patrunjel verde
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • fulgi de usturoi uscat
  • cimbru
  • 1 varza murata medie ca marime

Mod de preparare

Frunzele de varza se desprind de pe cotor si se pun la desarat in apa rece. Se va schimba apa de cateva ori.

Ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici se calesc usor in cca 50 ml ulei de masline. Se adauga jumatate din conserva de rosii si se omogenizeaza. Ciupercile se curata si se spala, apoi se toaca marunt si se adauga peste legumele calite. Se adauga si orezul spalat in cateva ape si se fierbe totul la foc mic pentru cateva minute, amestecand din cand in cand. Se potriveste gustul de sare si piper si se condimenteaza dupa gust cu fulgi de ardei iute, usturoi si cimbru. La sfarsit se pune si patrunjelul verde tocat marunt. Se da deoparte si se lasa la racit.

Compozitia se ruleaza in foile de varza bine scurse de apa.  Sarmalele se asaza intr-o cratita pe fundul careia am pus nervurile tocate si ce-a mai ramas din foile de varza. Se acopera cu un alt strat de varza tocata, se presara cu cimbru. Restul de rosii in suc se toarna deasupra, apoi completam cu apa, atata cat sa fie sarmalele bine acoperite.

Se acopera cratita cu un capac si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 50-60 de minute, pana varza este bine fiarta. Daca mai este necesar in timpul fierberii se completeaza cu apa calda.

Se servesc calde, cu mamaliguta. Dar sunt bune si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post - Sarmale cu orez si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale de post

Postat de Oana

Sarmale de post

Mai intai pregatim frunzele de varza pentru sarmalute. Daca varza este prea sarata se opareste cu apa clocotita si se lasa frunzele cam 15 minute sa stea in apa. Orezul se spala in apa rece,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2015, 09:59
Ce bine arata (emoticon pofticios)
la 04.04.2015, 10:00
Cam bune,astea-mi plac mai mult decat alea cu carne....uite minune la mine....
la 04.04.2015, 10:00
Ce prezentare frumoasa!
la 04.04.2015, 10:03
la 04.04.2015, 10:04

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking