Mancare de primavara cu masline si mazare

Postat de ancutsa in Mancaruri de post
19 Mar 2017 | 2226 vizualizari
Mancare de primavara cu masline si mazare

Un pranz usor si sanatos cu mancare de masline si mazare, alaturi de salata de legume si paine prajita. Retete de post economice

Ingrediente

  • 3 cepe mici
  • 1 morcov taiat rondele
  • 200 g masline slab sarate
  • 100 g mazare
  • 2-3 frunze de dafin
  • 2 felii de lamaie
  • o jumatate de lingurita delikat
  • un varf de lingurita sare
  • un varf de lingurita piper
  • 1 lingurita de faina diluata intr-o cescuta de apa
  • 2 linguri de bulion
  • Pentru decor:
  • cateva felii de lamaie si frunzulite de patrunjel proaspat

Mod de preparare

 

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul taiat rondele, sare, piper, putin delikat, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 10 minute.

Cand scade apa, adaugam maslinele si mazarea si mai adaugam apa, cat sa acopere doua degete. Lasam sa fiarba aprox 20 de minute.

 Pentru a pregati sosul, adaugam in mancare 2 linguri cu bulion si cateva frunze de dafin. Apoi punem o lingurita cu faina, intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine. O punem prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata. Se mai lasa sa fiarba cateva minute, apoi se ia focul.

Se decoreaza cu patrunjel proaspat si cateva felii de lamaie.

 Se serveste cu salata de legume si paine prajita.

 Pofta Buna!

 Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/02/mancare-de-primavara-cu-masline-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de primavara cu masline si mazare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba primavaratica de fasole boabe

Postat de MotanLaOale

Ciorba primavaratica de fasole boabe

Fasolea se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa, ceapa verde, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Eu am pus la fiert fasolea cu putina sare in oala sub presiune, cam o...

Citeste continuarea

Mancarica de legume cu soia

Postat de privatelaura

Mancarica de legume cu soia

Am curatat si am spalat legumele. Feliile de soia le-am pus la fiert in apa cu putina sare, cam 20 minute. Dupa ce au fiert, le-ambscos si le-am lasat la scurs intr-o strecuratoare. Ceapa am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2017, 16:25
Interesanta cu masline
la 19.03.2017, 16:41
foarte interesant. imi plac maslinele la nebunie
la 19.03.2017, 16:41
la 19.03.2017, 17:09
la 19.03.2017, 17:44
Un pranz bun si rapid!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking