Ingrediente
- 350 gr prune uscate
- 150 gr orez cu bob rotund
- 100 gr zahar sau dupa gust
- un praf de sare
- un plic zahar cu aroma de rom
- un praf de scortisoara
Mod de preparare
Spalam prunele, le acoperim cu apa rece si le lasam aproximativ 30 de minute sa se hidrateze, apoi le punem la fiert pentru 10 minute, pana prunele incep sa se inmoaie.
Separat spalam orezul si il punem la fiert cu 300 ml apa si un praf de sare intr-un vas acoperit. Cand apa aproape a scazut adaugam prunele cu apa cu tot, zaharul, scortisoara si zaharul cu aroma de rom.
Lasam sa fiarba la foc mic pana orezul absoarbe toata apa si se inmoaie bine, amestecand usor din cand in cand.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de prune uscate cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|