Ingrediente
- 8 pulpe superioare
- 1 ceapa mare
- 1 ardei rosu gras
- 2 linguri sos de kapia de casa
- 1 cutie rosii decojite intregi
- 150 gr masline negre fara samburi
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura amestec de legume uscate
- 1 lingura amestec rosii uscate cu busuioc
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de masline
- 1 crenguta busuioc verde
- 2 foi de dafin
Mod de preparare
Pulpele de pui le parliti la flacara aragazului, apoi le spalati si le stregeti cu niste servetele. Ceapa curata o tocati marunt. Ardeiul rosu il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete. Rosiile decojite le pasati in blender. Incingeti uleiul de masline intr-o cratita. Puneti bucatile de pui, le rumeniti pe ambele parti la foc potrivit. Adaugati ceapa si ardeiul, mai inabusiti 2 minute. Presarati amestecul de legume uscate, rosiile uscate cu busuioc, sare, piper, foile de dafin dar si sosul de kapia. Turnati 1 litru de apa calda. Acoperiti cu un capac. Lasati sa fiarba la foc potrivit 20-25 de minute. Amestecati din cand in cand. Dupa acest timp, incorporati rosiile pasate, amestecati si fierbeti 4-5 minute. Adaugati maslinele, mai fierbeti mancarea 3-4 minute. La final puneti usturoiul curatat si tocat marunt. Amestecati totul si luati cratita de pe foc. Puneti o crenguta verde de busuioc, lasati acoperita mancarea pentru 10 minute. Este gata pentru a fi servita! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pui cu masline si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|