Ingrediente
- 500 g spanac (congelat am avut)
- 3 lg ulei de flaorea soarelui
- 1 lg rasa cu faina alba
- cca 200 ml lapte fierbinte
- 2 catei de usturoi
- sare dupa gust
- smantana dupa gust
- 1 buc carnati
- cativa fulgi de chilli
Mod de preparare
Scoatem spanacul de la congelator si il lasam sa se dezghete.
Intr-o craticioara punem uleiul la incins apoi punem faina. Amestecam sa nu se arda apoi punem spanacul. Amestecam in continuare apoi turnam laptele fierbinte, amestecand sa se omogenizeze. In functie de cat de consistenta vrem sa fie mancarea, punem mai mult sau mai putin lapte.Lasam sa fiarba cateva minutele, adaugam si sare dupa gust iar la final punem usturoiul pisat. Mai lasam sa dea 2-3 clocote si luam de pe foc.
Carnatul il taiem rondele si le prajim in putin ulei pe ambele parti.
Se servesc impreuna cu fulgi de chilli presarati deasupra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac, cu carnati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|