Mancare de spanac, cu leurda si orez

Postat de RODIMUR in Mancaruri de post
17 Mar 2019 | 5647 vizualizari
Mancare de spanac, cu leurda si orez

A venit primăvara și ”este liber” la trufandale și la bunătăți culinare, în acord cu rigorile Postului Mare... Mâncarea de spanac, cu leurdă și ceapă verde este una din bunătățile de post pe care trebuie neapărat să le încercăm în această perioadă, pentru o satisfacție culinară deplină.

Ingrediente

  • 1 kg de spanac proaspăt
  • 1 legătură de leurdă
  • 1 legătură de ceapă verde (5-6 bucăți)
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 150-200 ml de apă
  • sare
  • piper
  • 150 grame de orez
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru orez
  • sare
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Se curăță cepele, se spală, se taie rondele și se călesc, la foc mic, în ulei suficient, ca să nu se ardă.

Se taie și se aruncă partea inferioară a firelor de leurdă (cam 1,5-2 cm), se spală foarte bine, în câteva ape, iar apoi se mărunțesc și se călesc ușor în cratiță, cu ceapa, deja înmuiată.

Se rup rădăcinile spanacului și cam 2 cm din tijă, se spală foarte bine, în 3-4 ape, se taie grosier și se adaugă în cratița cu ceapa și leurda înmuiate, cu un pahar de apă rece. Se lasă cratița la foc mediu și se amestecă din când în când în ea, până ce scade lichidul. Atunci se condimentează cu sare și piper, se amestecă și după 2-3 minute se ia cratița de pe foc.

Cât timp scade spanacul la foc mediu, se fierbe orezul, spălat bine în prealabil în câteva ape. Spre sfârșit, când orezul se leagă, se adaugă sare, după gust și 2 linguri de ulei de floarea soarelui. 

Se toarnă orezul fierbinte într-o formă unsă cu ulei în prealabil și după 5-7 minute, se răstoarnă pe farfurie, se presară pătrunjel tocat și se servește cu mâncarea de spanac cu leurdă. Nu se servește cu pâine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac, cu leurda si orez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Mancare de orez cu stevie, (spanac, urzici, leurda sau untisor)

Postat de susu

Mancare de orez cu stevie, (spanac, urzici, leurda sau untisor)

Calim ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit adaugam morcovul ras fin si ardeiul cubulete. Dupa ce le-am calit bine adaugam orezul si condimentele. Punem 2-3 linguri de bulion si amestecam sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2019, 10:13
Foarte buna!
la 17.03.2019, 10:18
Buna!
la 17.03.2019, 10:24
Așa mi s-a părut și mie... Mulțumesc frumos, Madi, pentru apreciere!
la 17.03.2019, 10:24
Îți mulțumesc frumos, Dantes!
la 17.03.2019, 10:31
Buna!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking