Mancare de urzici cu amaranth

Postat de blackbeers in Mancaruri de legume
14 Mai 2017 | 2448 vizualizari
Mancare de urzici cu amaranth

  Umbland mult prin lume, cu un buget redus, isi pune amprenta pe modul de a-ti pregati mesele. Cand calatoresc prin Europa si stau la hosteluri, ma simt de a dreptul ca si intr-un serial tip “Survivor”. Pentru unii, poate fi inimaginabil sa te descurci oriunde pe batranul continent, cu un buget de pana in 2 Euro/zi. Eu reusesc asta, bazandu-ma foarte mult pe sectiunile de “free-food” ale hostelurilor, ofertele speciale din piata sau supermarketuri sau ca si in acest caz folosind ce ofera mama natura. Zilele trecute, abia am ajns in nordul Angliei si am avut ghinionul ca primul hostel de care am dat sa nu-mi ofere mai nimic la sectiunea free-food. In general, peste tot gasesti paste, orez, condimente dar si legume, fructe, branzeturi, mezeluri, dulciuri, uneori chiar si bauturi. Dar am avut noroc cu “Mama-natura” si asa s-a nascut urmatoarea reteta care mi-a reusit super gustoaasa. Cand am iesit dimineata la plimbare, in drum spre centru orasului York, pe malul raului, am dat peste o abundenta de urzici. M-am gandit imediat sa culeg o portie la intoarcere si mai vad eu cum ii pot gati. Aveam si un minim de ingredient aduse cu mine de acasa, ma gandeam oi reusi ceva. Zis si facut, la intoarcere am cules urzicile, dar pana urma le-am gatit a doua zi in Newcastle. Iata reteta inventata care desigur se poate adapta dupa plac sau in functie de ingrediente. A iesit genial, sanatos si satios. Puteti folosi curry, chimion macinat sau ce condiment va plac. Arahidele le puteti inlocui cu caju. Puteti razui si parmesan deasupra sau adauga ciuperci. Variantele sunt multiple. Aceasta combinatie cu amaranth mi-a placut mai mult decat cel cu orez ce obisnuiam sa mai fac, mai gustos si nu atat de uscat. Succes la inventii!  Si nimanui sa nu i se faca mila de mine, la publicarea articolului in a patra zip e traseu in Edinburgh deja am surplus de alimente… J

Ingrediente

  • 1 manunchi de urzici
  • 50 g amaranth
  • 1 ceapa galbena (dar poate fi si rosie)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de shichimi (sau alte condimente)
  • 2 linguri de ulei (de rapita, masline, susan sau de care dispuneti)
  • Arahide coapte (eu am folosit unele nesarate) fara coaja
  • ¼ pahar vin rosu sec
  • 2 linguri de lapte
  • sare dupa gust

Mod de preparare

 

 

Urzicile le-am oparit pentru cateva minute, in apa sarata, dupa care le-am pus la strecurat. Am pastrat apa in care au fiert.

Intre timp, am calit ceapa si usturoiul in cca. doua linguri de ulei de orez (caci asta am gasit). Am adaugat urzicile strecurate si tocate si amaranthul fiert,ramas din ziua anterioara. Le-am condimentat cu shichimi (singurul condiment ce aveam la mine), dar foarte complex. Shichimi vine din bucataria japoneza si inseamna sapte condimente. Am adaugat in doua trei trepte, din apa strecurata de la urzici, arahidele coapte, un pic de vin rosu si un plic de lapte pt cafea. Am mai tinut un minut tigaia pe foc, amestecand in continuu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici cu amaranth" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Perisoare de branza cu sos de rosii

Postat de simona72

Perisoare de branza cu sos de rosii

Pentru perisoare : branza dulce se zdrobeste cu furculita, se adauga branza de oaie data pe razatoarea cu ochiuri mari, ouale, un praf de sare si piper, pasta de busuioc si se amesteca. Se adauga...

Citeste continuarea

Orez cu muschiulet si mazare

Postat de mihaelar63

Orez cu muschiulet si mazare

 Taiati muschiuletul cuburi. Scoateti mazarea la decongelat. Ceapa se curata si se toaca marunt si se caleste in ulei impreuna cu muschiuletul taiat cuburi. Cand...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking