Ingrediente
- 300 gr fasole verde lata (congelata)
- 150 gr cartofi rosii
- 150 gr rosii pasate
- 2 linguri ulei de masline
- 1-2 catei de usturoi
- sare
- piper negru macinat
- 1 lingura legume deshidratate optional
- cimbru
- oregano uscat
- 1 foaie de dafin
Mod de preparare
Curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiem in bucati mari. Feliem usturoiul. Punem la foc o oala in care punem uleiul de masline. Cand acesta se incinta punem usturoiul, iar dupa ce acesta incepe sa isi elibereze aroma adaugam fasolea verde. Amestecam ocazional pana fasolea incepe sa se inmoaie si adaugam cartofii. Stingem cu apa calda cat sa cuprinda legumele, adaugam foaia de dafin si cimbru, putina sare si fierbem 10 minute. Adaugam rosiile, piperul, legumele deshidratate si oregano si fierbem pana sosul se leaga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare greceasca de fasole verde (Fasolakia)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|