Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de gaby_d in Multicooking
12 Apr 2019 | 2903 vizualizari
Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de asteptare al musafirilor comparativ cu pregatirea unei fripturi. Mancarea poate fi preparata si cu iepure sau porc dar preferata mea ramane cu pui, asa ca-n copilarie. De data asta am ales s-o pregatesc la aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune , usurandu-mi munca, scutind timpul, evitand o gramada de vase murdare si pastrand in acelasi timp o aroma ireprosabila mancarii. Avand ambele functii necesare, prajire si fierbere, mi-a fost atat de usor si nici n-am murdarit aragazul!

Ingrediente

  • 30 ml ulei
  • pulpe de pui dezosate (o caserola) - aprox 800-900 g
  • 7 cepe mari - 1,300-1,400 kg
  • 40-50 ml vin alb sec
  • foi de dafin - 2
  • suc de rosii concentrat - 40-50 ml
  • boia - o lingura
  • piper boabe
  • masline - cate vreti voi; daca sunt foarte grase, aveti grija cat de multa sare puneti in mancare
  • felii de lamaie

Mod de preparare

Curatam ceapa si o taiem juliene.
Pulpele le stergem cu servetele de bucatarie si le taiem in doua.
Setam Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe functia BROWN/SAUTE.
Punem uleiul, apasam Start si asteptam sa se incinga bine, apoi punem pulpele.
Le rumenim usor pe toate partile, apoi adaugam ceapa taiata.

Punem si vinul si mai calim totul timp de 20 minute amestecand cand si cand.
Ceapa trebuie sa fie bine inmuiata si zeama sa se fi evaporat aproape total in vas.
In acest moment adaugam foile de dafin, sucul de rosii, boiaua, sare dupa gust, piper boabe.
Punem capacul, il blocam si avem grija sa fie nchisa supapa pentru aburi.
Selectam din meniu functia POULTRY, presiune HIGH, timpul de 20 minute si apasam butonul START.

Cand programul s-a terminat, cu ajutorul unei spatule lungi rotim supapa, permitand sa se elibereze aburul, apoi deschidem capacul.
In cazul in care ceapa a fost suculenta si avem prea multa zeama in vas, fara probleme putem scoate 1-2 polonice de zeama.
Se adauga maslinele si se seteaza din nou programul POULTRY, de data aceasta il lasam doar 3 minute.
La final potrivim gustul de sare.
Servim mancarea fie calda, fie la temperatura camerei (mie asa imi place mai mult) cu felii de lamaie si paine proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocanita de iepure cu ciuperci la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Postat de rocsi_1612

Tocanita de iepure cu ciuperci la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Spalati bine carnea de iepure, o taiati bucati mai mari. Ceapa verde o taiati rondele, la fel si morcovul decojit. Rosiile le tocati marunt. Ciupercile le spalati si le taiati felii. Conectati...

Citeste continuarea

Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de gaby_d

Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Am pus nautul in apa rece la inmuiat si l-am lasat peste noapte. Dimineata am frecat usor in palme si am curatat pielitele care s-au luat de pe naut. Am aruncat apa si am pus nautul in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2019, 08:20
la 12.04.2019, 08:56
Nu am mancat niciodata asa o combinatie, desi imi plac si puiul si maslinele! Foarte bine arata! De luat aminte!
la 12.04.2019, 09:01
Bună mâncărică! (Și a venit cu un ou albastru... !)
la 12.04.2019, 09:16
mirela, e super bun! le place tare mult alor mei, eu o fac si-n cratita la foc mic pe aragaz
la 12.04.2019, 09:17
rodica, ia sa-mi dai mie oul ))

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking