Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
26 Iul 2016 | 12186 vizualizari
Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

Imi place cand gasesc pe piata atatea legume proaspete, imi place sa le folosesc in diverse preparare ca au o alta savoare proaspete decat atunci cand le folosesti conservate. In zile de post, aceste mancaruri de legume, in diverse combinatii, mi se par atat de grozave. Merg foarte bine si langa o bucatica de carne, dar eu zic ca, din cand in cand, mai merge si cate o mancare fara carne. Voi ce parare aveti? Pana atunci, haideti la masa!

Ingrediente

  • 900 gr dovlecei
  • 400 gr pastai galbene subtiri
  • 250 gr rosii de gradina
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Spalam pastaile, le curatam la capete si le taiem bucati potrivite. Dovleceii ii spalam, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le curatam de coaja si le maruntim. Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa, pastaile si le innabusim 3-4 minute.

Adaugam si dovleceii, ii inabusim si pe acestia putin, apoi incorporam si rosiile. Le amestecam pe toate, punem apa cat sa acoperim legumele. Punem un capac, lasam sa scada la foc potrivit. Cand este fiarta cam pe jumatate mancarea, presaram sare, piper si boia dulce. Mai lasam sa fiarba, sa scada zeama, apoi gustam. Cand legumele sunt bine patrunse si mancarea scazuta suficient, adaugam pasta de tomate si busuiocul uscat. Mai lasam 1-2 pe foc, apoi tragem cratita deoparte. Simplu, nu? Presaram patrunjel verde tocat deasupra si putem servi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (43)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mercimek sau supa crema de linte- reteta turceasca

Postat de eumimi

Mercimek  sau supa crema de linte- reteta turceasca

Taiem ceapa julienne, morcovul felii mai mari si le punem la calit in ulei incins pentru 10-15 min. Adaugam lintea si lasam cateva minute, sa se combine gusturile.  Adaugam apa cat sa...

Citeste continuarea

Gulas de cartofi

Postat de Nadyne

Gulas de cartofi

      Ceapa curatata si spalata se taie pestisori si se caleste in cateva linguri de ulei, turnand din cand in cand cate putina apa calda, pana se inmoaie bine si formeaza un sos....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2016, 21:10
Delicioasa mancarica! Si eu fac vara
la 26.07.2016, 21:19
Multumesc mult Ina. Imi place sa le fac, mai ales pentru ai mei si sa fie cat mai diversificate!
la 26.07.2016, 21:22
E buna, nu zic nu, o data mananc si eu, a doua oara musai sa pun si ceva carnita langa, ca nu se duce...;-bd
la 26.07.2016, 21:27
Oooof, carnea mea )))
la 26.07.2016, 21:30
Ce sa fac, sunt carnivora....

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking