Mancare scazuta de” lubiya”(“ black eyed pea”,”black eyed bean”,lobia)

Postat de Mihaela11_jo in Mancaruri de post
13 Iul 2011 | 4735 vizualizari

Lubiya sau “fasolea cu ochi negru” este cunoscuta sub numele stiintific de Vigna unguiculata si este o fasole foarte populara in Africa de vest, numeroase tari asiatice( mai ales India si Vietnamul), Cipru, Grecia si Portugalia. Inca din secolul al 17-lea a fost introdusa si in Statele Unite ale Americii unde se consuma in mod specific cu carne de porc, sos de chilli, mamaliga sau orez si este socotita mancarea specifica statelor din sud. Este considerate un simbol al bogatiei si fertilitatii ; in multe regiuni este mancarea specifica de Anul Nou. Pastaile sunt lungi si mai subtiri decat cele de fasole verde. Este foarte aromata si nutritiva, cu un continut crescut de calciu, acid folic si vitamina A. In tarile arabe este gatita atat cu carne de miel , cat si de post –mancare scazuta, care se serveste ca garnitura langa ficat prajit.

Inapoi la reteta

Comentarii (30)

la 13.07.2011, 13:29
cat de apetisanta e...
la 13.07.2011, 15:39
Mi-era dor de aranjamentele tale
la 13.07.2011, 16:12
la 13.07.2011, 16:46
rocsi
ina
licuta
la 13.07.2011, 16:51
foarte frumos
la 13.07.2011, 18:07
Ce bun trebuie sa fie....
la 13.07.2011, 18:18
la 13.07.2011, 18:21
sigur imi place dar nu-i cam mult...40 min.in kukta?
la 13.07.2011, 19:08
cata informatie pretioasa si cata migala in mancarica ta delicioasa
la 13.07.2011, 22:56
cred ca e tare buna
la 14.07.2011, 00:04
sufletista
ionela
mamaieelena
Kamy ( noua ne place sa fie fiarta bine, daca o vrei putin mai cruda potrivesti timpul de fierbere in functie de preferinta)
dia
mirela
la 14.07.2011, 00:47
interesanta reteta,prezentarea si explicatiile referitor la ingrediente si preparat.felicitari !
la 14.07.2011, 00:48
arata superb!
la 14.07.2011, 01:03
Multumesc horia
la 14.07.2011, 05:32
Nu sunt foarte sigura, dar cred ca si bunica mea cultiva acest soi de fasole sau ceva asemanator si respecta aceleasi recomandari pe care le faci si tu (fasolea era cruda), difera insa modul de preparare. Reteta pe care ne-ai impartasit-o si modul de preparare este deosebit de interesant.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking