Mancare scazuta din fasole uscata cu afumatura

Postat de anuta in Porc
24 Mai 2019 | 2326 vizualizari
Mancare scazuta din fasole uscata cu afumatura

Retete pentru mese in familie Traditional!

Ingrediente

  • 500 g fasole uscata
  • 1 ceapa 
  • 1 ardei
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • 2 lingurite de pasta de tomate
  • sare
  • cimbru uscat
  • 200 g costita afumata(orice fel de afumatura)
  • 1 lingura faina
  • ulei
  • 2 foi de dafin 
  • marar verde

Mod de preparare

Se curata fasolea bob cu bob de impuritati, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa la inmuiat cateva ore (de preferat de seara pana dimineata). Se scurge fasolea de apa in care s-a inmuiat, se clateste in 2-3 ape curate si apoi se pune la fiert acoperita de apa. Se lasa sa fiarba cca 30 minute in prima apa, apoi se scurge, se clateste cu apa rece si se acopera din nou cu apa calda. Se adauga un praf de sare si un strop de ulei, apoi se acopera si se lasa sa fiarba pana se inmoaie.

Cand boabele s-au inmuiat si fasolea este fiarta, se incinge un pic de ulei in tigaie si prajim afumatura, taiata, o scoatem din ulei, o aruncam in oala cu fasole si in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt, ardeiul taiat cubulete, morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel date prin razatoarea mica, cateii de usturoi feliati subtire. Cand totul se caleste si se inmoaie, capatand aspect sticlos, se adauga pasta de tomate si faina, se amesteca bine si se stinge cu un pic de supa de la fasolea din oala, se amesteca usor pana ce obtinem un amestec cremos si adaugam totul in oala cu fasole. Lasam sa clocoteasca, amestecand continuu pana se leaga bine mancarica, se potriveste de sare, se presara cimbru si foile de dafin, oprim focul si presaram deasupra mararul taiat fin.

                       Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare scazuta din fasole uscata cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ardei umpluti cu carne tocata de porc si vita

Postat de Oana

Ardei umpluti cu carne tocata de porc si vita

Pregateste mai intai ardeii, ca sa mearga totul mai repede. Scoate cotoarele si curata-i bine de seminte si nervuri. Incinge uleiul intr-o tigaie si adauga ceapa tocata marunt si las-o la calit...

Citeste continuarea

Pulpa de porc cu ciuperci in sos de rosii

Postat de katty

Pulpa de porc cu ciuperci in sos de rosii

Pulpa de porc o taiem cubulete de marime potrivita si o punem la prajit in uleiul incins. Dupa ce s-a rumenit usor, o stingem cu apa cat sa o acopere si o lasam sa fiarba pana scade la jumatate....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2019, 19:29
Buna fasolea scazuta!
la 24.05.2019, 19:45
la 24.05.2019, 21:24
la 24.05.2019, 22:07
la 24.05.2019, 22:54

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking