Mancarica de carnati cu rosii
Postat de ctlina in Mancaruri cu carne 21 Mai 2018 | 3965 vizualizari
Iata o reteta traditionala din Mauritius si din insula Reunion- le rougail.
Termenul rougail este de origine indiana, mai precis din limba tamoule care este vorbita pe ambele insule. Rougail poate fi de asemenea o garnitura/salata pimentata de rosii - vezi aicea reteta.
Cel mai cunoscut rougail este cel cu carnati afumati dar se poate face si cu peste, cu creveti, cu pui afumat etc.
Reteta de baza este compusa din rosii, ghimbir, ceapa, curcuma, piment la care se adauga carne, peste, fructe de mare etc.
Cum nu este inca sezonul rosiilor de calitate, am folosit sosul meu de rosii de casa parfumat cu piper de Sichuan - reteta aici .
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/03/mancarica-de-carnati-cu-rosii-rougail.html
Inapoi la reteta
|