Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie grosier și se călesc ușor, până ce se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic.
Ardeii se spală, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie rondele.
Se adaugă rondelele de ardei în crăticioara cu ceapa și usturoiul și se călesc de asemenea ușor, până ce se înmoaie.
Se spală roșiile și se înjumătățesc, iar apoi fiecare jumătate se taie în patru.
Se adaugă roșiile în cratița cu celelalte legume călite. Se acoperă cratița cu capac și se lasă la foc mic, până ce roșiile lasă zeama.
Se spală dovleceii, se îndepărtează capetele și se taie apoi sub formă de rondele cu grosimea de 1-1,5 cm.
Se adaugă rondelele de dovlecei în crăticioară, odată cu 100 ml de apă. Se acoperă crăticioara cu capacul și se lasă preparatul la foc mic, să fiarbă înăbușit.
Se adaugă sucul de roșii și se continuă fierberea înăbușită a legumelor, la foc mic.
Din când în când se amestecă ușor în crăticioară, pentru ca toate legumele să se pătrundă bine.
Când legumele s-au pătruns, iar sosul a mai scăzut puțin, se condimentează mâncarea cu: sare, piper și cimbru.
Se ia crăticioara de pe foc, se presară pătrunjel tocat și se poate servi imediat.