Mâncărică de fasole cu paste

Postat de ela2015 in Paste
25 Oct 2015 | 2999 vizualizari
Mâncărică de fasole cu paste

Simplă, ieftină şi bună!

Ingrediente

  • 300 gr. fasole albă, mai mărunţică;
  • 200 gr. paste (am folosit "melci");
  • 2 cepe tocate mărunt;
  • 1 morcov ras fin;
  • 2 linguri zarzavat pentru ciorbe;
  • 250 ml. suc de roşii concentrat;
  • 1 crenguţă de cimbru;
  • sare, piper;
  • 4 linguri de ulei;
  • cărnaţi, parmezan (opţional) pentru servit.

Mod de preparare

Fasolele se aleg de impurităţi, se spală în mai multe ape reci şi se lasă la înmuiat peste noapte (folosiţi un vas încăpător pentru că fasolele se vor umfla dar şi cantitatea de apă trebuie să fie suficient de mare).

A doua zi o scurgem de apă şi o clătim din nou de mai multe ori, după care o punem la fiert în apă călduţă. După primul clocot se schimbă apa (dar şi după al doilea), după care umplem din nou vasul cu apă fierbinte (2 litri de apă) şi dăm la fiert pentru aproximativ 30-40 minute, până când fasolea este fragedă. La jumătatea timpului de fiert adăugăm zarzavatul.

Separat, călim legumele. După ce s-au pătruns bine adăugăm sucul de roşii.

Când fasolele sunt aproape gata (bobul este fiert dar întreg) adăugăm legumele călite. Amestecăm, punem crenguţa de cimbru, potrivim gustul de sare şi piper şi adăugăm pastele. Continuăm fierberea (7-10 minute), până când pastele sunt fierte al dente.

Servim mâncarea caldă, cu cârnăciori, murături, parmezan ras, stropită cu ulei. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de fasole cu paste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocanita de pui gradinareasca

Postat de cristeena20

Tocanita de pui gradinareasca

Puiul se taie in bucati mai mici. Taiem marunt o ceapa si o calim in cratita cu ulei de masline pana devine aurie. LA final adaugam 2 catei de usturoi tocati marunt. Adaugam bucatile de pui si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.10.2015, 07:57
la 25.10.2015, 07:58
Interesanta cu paste! Buna trebuie sa fie!
la 25.10.2015, 08:19
Papa bun!
la 25.10.2015, 08:59
Buuuna
la 25.10.2015, 09:00

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking