la 26.05.2009, 21:39 oana daca tia mai ramas vin si eu in vizitaarata super, azi am fost prin piata si am vazut pastai si am poftit la ele
la 26.05.2009, 22:42 deci au aparut!! musai fac, urmatoarea mancarica, si Mufarinului ii place tare!
la 26.05.2009, 23:26 Mai e Lumi Piticii au papat, mai mult Stef decat Vlad . Abia astept sa-mi fac o tura doar cu usturoi, pentru mine
la 28.05.2009, 13:59 mda...tocmai am luat un kil de fasole galbena, ceapa verde, etc...si vroiam sa fac o mancarica. Pacat ca pui faina, e destul de gros sosul daca-l bagi un pic la cuptor, vreo 20 min sa se patrunda gusturile. Nu mai pune faina in sosuri daca servesti la aia mici, chiar daca imi vei reprosa ca nu e faina calita.
Si parca tot as face si un pic salata cu usturoi...
Mersi de reteta, n-am mai facut de mult si vroiam sa ma inspir.
la 29.05.2009, 07:16 Ce sa-i fac... cum am vazut-o, am si vizualizat o mamaliguta si o portie cu usturoi !!!
la 29.05.2009, 11:49 Adi, de obicei nu pun faina in sosuri, dar acum era prea zemoasa, iar o lingura de faina nu are nimic Dany ce tare esti cu mamaliguta!
la 30.05.2009, 21:45 Adi, cum mesteresti salata de usturoi?
la 30.05.2009, 22:23 Eu am fost azi in piata si am vazut fasole pastai.Tare m-am bucurat,ca-mi plac...
Dar se pare ca mai tare imi plac capunile si ciresele...cat am stat la rand am uitat de pastai.
Poate data viitoare!
Moaaamaaa...ce pofta mi-ai facut!
la 30.05.2009, 23:12 Miha, maine ma duc si eu la piata, iar!! si nu o sa uit nici de capsuni, nici de cirese, nici de pastai
la 31.05.2009, 09:00 Pt. Bucataras: simpla si buna:
500 gr fasole galbena (sau verde)
-taiata in bucatele cat un deget
3 linguri ulei (de masline virgin sau floarea soarelui)
1 lingura otet alb
sare/piper dupa gust
o legatura medie de marar (sau patrunjel, dar una sau alta, nu impreuna :P)
4 catei de usturoi pisati
* Fierbi fasolea bine, o gusti sa vezi daca e fiarta (textura sa fie moale dar sa n-o fierbi pana cand se desface)
* Dupa ce a fiert o lasi 2 min in apa, timp in care prepari "dressingul" de salata, uleiul/otetul/usturoiul/mararul/sare/piper.
* Pui fasolea la scurs 1 min (nu mai mult)
* Amesteti fasolea intr-un castron cu dressingul si lasi la racit (daca poti sa astepti :P)
Eu de obicei fac un dressing mai semnificativ, eventual mai pun si un pic de apa, imi place zeama aia de usturoi cu gust de fasole
Altii pun maioneza, etc, mie-mi place simpla. E usoara, delicioasa, poti s-o consumi ca salata cu alte mancaruri sau ca atare.
la 31.05.2009, 11:21 Ah, da, stiu, este excelenta. Vezi ca am si pus reteta ta, dar daca o scrii ti promit s-o sterg.
Credeam ca mesteresti o salata de usturoi pe care s-o maninci la mincarica de fasole pastai
la 31.05.2009, 20:34 Asta am eu maine in plan! e preferata mea cu mult usturoi si marar Exact la fel fac si eu, ca Adi