Ingrediente
- 1 piept de pui
- 500 g fasole lata, galbena
- cateva cepe verzi, mai mari
- cateva fire de usturoi verde
- un ardei gras
- o cutie de rosii in bulion
- 1 lingura cu faina
- foi de dafin
- sare
- piper
- o legatura de marar proaspat
Mod de preparare
Carnea de pui se taie cubulete, se spala si se da intr-un clocot. Se arunca apa si se limpezeste carnea cu apa rece.
Ceapa si usturoiul se toaca in rondele fine, iar ardeiul gras cubulete. Fasolea se spala, se rup coditele si apoi se taie bucati cam de un deget :)
Carnea se inabuseste cu ceapa si usturoiul in putin ulei, apoi se adauga un pahar cu apa. Se lasa sa fiarba putin, se adauga ardeiul gras si fasolea, se condimenteaza dupa gust. Cand legumele sunt fierte se adauga rosiile in bulion, mixate cu o lingura de faina. Se adauga rosiile, amestecand sa nu se formeze cocoloase.
Se mai lasa 10 minute la foc mic, amestecand din cand in cand.
La sfarsit se presara mararul tocat fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de fasole galbena cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|