Piept de pui cu mozzarella, la cuptor

Postat de mirela0911 in Pui
2 Noi 2018 | 10002 vizualizari
Piept de pui cu mozzarella, la cuptor

Pentru un pranz rapid si gustos, este o reteta care merita incercata!

Ingrediente

  • 1 buc piept de pui
  • sare
  • piper
  • condimente pentru pui
  • usturoi granule
  • 50 ml ulei
  • 2-3 felii de sunca
  • 100 g smantana grasa
  • 200 g mozzarella
  • 1 kg cartofi rosii
  • sare dupa gust
  • condimente pentru cartofi Delikat
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Se spala pieptul, se tamponeaza de surplusul de apa,apoi se feliaza in felii putin mai groase decat pentru snitele. Se bat usor cu ciocanul, apoi se asaza intr-o punga. Se presara sare, piper, condimentele pentru pui si usturoiul granulat. Se toarna uleiul, se leaga punga si se maseaza bine feliile de carne astfel incat sa se acopere peste tot cu condimente. Se lasa la rece cel putin o ora (sau se poate pregati de cu seara).

Se scoate carnea de la rece si se pregatese o tava de yena. Se ia cate o felie si se asaza una langa alta. Se intinde smantana pe fiecare felie de carne apoi se asaza feliile de sunca peste carne. Deasupra se presara mozzarella data pe razatoarea cu gauri mari.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentu cca 20 de minute sau pana se rumeneste fumos mozzarella deasupra.

Se serveste cu garnitura preferata. Noi am servit cu cartofi aurii aromati cu condimente pentru cartofi. 

Cartofii se curata, se spala si se taie in felii mai groase. Se pun la fiert in apa cu sare, se spumeaza de cate ori este nevoie si cand sunt aproape fierti, se scurg de apa. Intr-o tava se toarna uleiul, se pun cartofii, se presara deasupra condimentele pentru cartofi si se da tava la cuptor la 200 de grade C. Din cand in cand se amesteca cu grija pentru a nu se zdrobi. Cand sunt suficient de rumeni (dupa gustul fiecaruia), se scot din cuptor si se servesc alaturi de carne.  

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu mozzarella, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu carne de pui, la cuptor

Postat de oanapl

Paste cu carne de pui, la cuptor

Se spală pieptul de pui, se taie cubulețe și se sotează în puțin ulei. Eu am avut un piept de pui de țară și am adăugat apă și sare l-am lăsat să fiarbă bine.   Se pune...

Citeste continuarea

Piept de pui la cuptor cu mozzarella, rosii cherry si busuioc - Pui caprese

Postat de Bucataras

Piept de pui la cuptor cu mozzarella, rosii cherry si busuioc - Pui caprese

Incalzeste cuptorul la 200 grade C. Pune pieptul de pui intr-un castron, adauga condimentele, usturoiul pisat, sarea si piperul, apoi 1 lingura ulei de masline. Nu am trecut o anume...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2018, 20:13
Mama mamaaaa ce mi-ar placea o portie
la 02.11.2018, 20:13
Îmi place foarte mult!
la 02.11.2018, 20:14
bun bun
la 02.11.2018, 20:29
la 02.11.2018, 20:31
Nu mai ai de ratoi ?

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking