Fasole galbena lata cu zarzavat pt iarna

Postat de nadina73 in Conserve
26 Sep 2010 | 20300 vizualizari
Fasole galbena lata cu zarzavat pt iarna

la iarna in 5 minute aveti ciorbica gata

Ingrediente

  • 2 kg fasole lata galbena
  • 0,5 kg ceapa
  • 0,5 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei galven
  • patrunjel verde
  • frunze de telina
  • rosii1,5 kg rosii
  • sare
  • conservant sau aspirina
  • ulei de masline 4-5 linguri

Mod de preparare

Se curata fasolea se taie bucatele .

Morcovul se taie rondele subtiri

Ceapa se curata si se taie pestisori.

Ardeiul se taie cubulete.

Frunzele de patrunjel si telina se toaca marunt

Rosiile se taie feliute

Se pune ulei intr-o oala se pune un rand de fasole dupa care se pune morcov,ardei,ceapa,rosii ,patrunjel verde si frunze de telina,sare si din nou se repeta operatiune pana la final.Se pune oala pe foc la foc potirvit fara apa si cu capac aproximativ 1 ora.

La final se pun in borcan se pune aspirina sau conservant se pune capacul si se pun la dunt intr-o oala cu apa si se acopera borcanele cu o carpa se duntulesc 20-25 minute dupa care se lasa  in oala pana se racesc.

Daca am primit fasole din tara ,era si pacat sa ratez ocazia.La iarna este o mancare si de post si usoara si rapida

Din cantitatile de mai sus vor iesi  6-7 borcane de 800g

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena lata cu zarzavat pt iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecei picanti la borcan

Postat de Ksenya

Dovlecei picanti la borcan

Curatam dovleceii  de coaja si eventual dupa caz  de samburi,taiem in fasii orizontal  apoi pe vertical aproximativ de 2,5 cm. Morcovii ii curatam si-i dam prin...

Citeste continuarea

Sos pentru paste la borcan

Postat de simona72

Sos pentru paste la borcan

Ca sa-mi fac o idee cam ce contine un astfel de sos, am luat borcanul de paste din camara si m-am uitat pe eticheta lui. Atunci am ajuns la concluzia ca vreau sa fac doua feluri de sosuri: unul cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.09.2010, 20:51
la 26.09.2010, 21:25
o ai tu gata in 5 minute, ca eu n-am facut
la 26.09.2010, 22:08
super!
la 26.09.2010, 22:25
atunci venim la tine la iarna....sa va spun o bomba....am mancat si eu ciorba ieri si azi.....da,de doua ori am mancat ciorba taraneasca la pensiunea unde am fost cazati la Poiana Marului.....si tare buna a fost....cred ca de acum nu va mai dau portiile mele de ciorba
la 27.09.2010, 08:36
Si eu pun fasolea pentru iarna tot la borcan,e foarte buna si nu-mi mai ocup spatiul din congeletor.Bravo,nota 10

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking