Ingrediente
- 2 limbi de porc
- doua cepe
- un morcov mare
- un ardei gras
- 3-4 catei de usturoi
- un borcan rosii in bulion ( zarzavat pentru iarna)
- 1-2 dovlecei
- o mana de fasole pastai
- patrunjel
- marar
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare
Limba de opareste 10 minute, apoi se jupoaie pielita invelitoare.
Curatam si spalam legumele, le tocam marunt, apoi le punem la calit ( mai putin dovlecelul si fasolea pastai ) in 3-4 linguri de ulei, impreuna cu sare si putin piper .
Dovlecelul se curata, se feliaza si se lasa la scurs 10 minute ( eu am avut cubulete congelate ) .
Cand legumele sunt calite, turnam rosiile maruntite la robot, impreuna cu bucatile de limba . Lasam la fiert, circa 20 minute ( limba fierbe destul de repede ), dupa care vom adauga dovlecelul scurs (daca aveti congelat, il adaugati asa, direct in mancarica clocotinda ) . La fel am procedat si cu fasolea pastai.
Lasam pe foc pana ce si ultimele legume sunt fierte, apoi oprim focul si decoram cu marar si patrunjel , tocate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu dovlecei si fasole pastai" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|