Aperitiv cu limba de porc si sos de maioneza

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
22 Noi 2013 | 18910 vizualizari
Aperitiv cu limba de porc si sos de maioneza

Nu am mai facut acest aperitiv de ani de zile...Cristina noastra alias Panacris mi-a adus aminte de el...

Ingrediente

  • 4 limbi proaspete de porc
  • sare si piper alb dupa gust
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • pt sos:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 varf de lingurita de mustar
  • 1 ceasca de ulei
  • smantana sau iaurt gras
  • sare
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 mana de patrunjel proaspat

Mod de preparare

Limbile de porc se spala si se fierb in apa pana devin moi,iar furculita intra cu usurinta in ele. Pana fierbe carnea ne ocupam de sos: se face o maioneza din galbenus, mustar si ulei. Se adauga la urma iaurt gras sau smantana atat cat dorim si cat vrem sa subtiem maioneza. Se adauga sare dupa gust, usturoiul zdrobit, ceapa taiata pestisor si patrunjelul tocat fin. Se amesteca ingredientele pt sos. 

Dupa ce carnea a fiert, se scoate cate o bucata de limba si se curata toata partea albicioasa cu lama cutitului. Se curata limba si in partea inferioara de surplusul de carne(daca are) si pielite. Se taie felii, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se stropeste cu zeama de lamaie pt a nu se oxida si se amesteca toate ingredientele. se aseaza bucatile de limba de porc pe un platou, iar deasupra se pune sosul. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu limba de porc si sos de maioneza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele din orez

Postat de panacris

Chiftele din orez

Acest preparat îl faceți atunci când mai rămâne o mână de orez de la vrei garnitură. Dacă nu atunci procedați în felul următor. Orezul se pune la fiert...

Citeste continuarea

Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval

Postat de oanapl

Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval

Mai întâi pregătești legumele sotate. Le gătești rapid într-o tigaie largă cu puțin ulei, la foc iute. Le asezonezi la final cu sare si piper și cu 1-2 cîței de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2013, 19:43
la 22.11.2013, 19:53
interesant, nu am mancat pana acum limba ded porc
la 22.11.2013, 19:56
Cred că o să prestez și eu sâmbătă
la 22.11.2013, 19:57
Andreea incearca cu incredere,limba de porc ca si carne are o textura moale, frageda...
la 22.11.2013, 19:57
Cristina sper sa-ti placa! Multumesc!!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking