Limba de porc cu masline

Postat de MIUTA in Porc
26 Mai 2011 | 12143 vizualizari
Limba de porc cu masline

Am vazut reteta la prietenul nostru de pe bucataras.ro Motanlaoale.Mi-a facut pofta si mi-am propus sa fac si eu reteta.Recunosc ca gustam limba de porc doar cand parintii mei fac caltabos si imi placea dar nu am gatit limba in alt mod niciodata. Pe aceasta cale ii multumesc lui Motanlaoale.A iesit ceva delicios si deabia astept sa mai fac.Am mai adaugat eu cateva ingrediente si vedeti ce a iesit.

Ingrediente

  • 3 bucati limba de porc
  • 4 bucati ceapa uscata
  • o bucata de telina
  • un morcov
  • masline
  • o foaie de dafin
  • 100 ml bulion
  • 2 linguri pasta de ardei
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 100 ml vin alb

Mod de preparare

Pentru inceput am pus la fiert in apa  limba dupa ce a fost spalata foarte bine.Dupa ce da cateva clocote se arunca apa si se spala cu apa calduta.

Se pune limba iar la fiert in apa cu sare.Se pune la fiert impreuna cu limba,o ceapa,morcovul,telina si foaia de dafin.Procesul de fierbere dureaza cca 2 ore la foc potrivit.Daca mai este nevoie adaugam apa in timpul fierberii.

Maslinele se fierb si ele cateva clocote sa se desareze putin apoi se scurg de apa.

Cand limba este fiarta avem grija sa scurgem supa intr-un vas.Legumele se pun separat intr-un alt vas si se paseaza cu blendarul adauganduse putin cate putin supa pana devine un sos mai subtire.

Separat intr-o cratita pe aragaz se calesc cele trei cepe in ulei.Dupa ce se caleste cateva minute ceapa adaugam 2 linguri de pasta de ardei si putina supa in care a fiert limba.Lasam inca cateva minute sa fiarba.

Intre timp curatam limba de pielita si grasimi si o taiem feliute.

In cratita in care am calit ceapa adaugam sosul pasat de legume,limba taiata feliute,vinul si 100 ml bulion.

Se lasa sa fiarba totul la foc mic.

Cand ceapa e fiarta si totul devine un sos mai grosut se pun maslinele si se mai da cateva clocote.

Se pune piper si daca mai este nevoie sare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de porc cu masline" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de limba de porc cu masline

Postat de Caty

Reteta de limba de porc cu masline

Iata cum se prepara Reteta de limba de porc cu masline Limbile de porc le oparim timp de 5 minute apoi le curatam de pielita. Dupa ce le-am curatat, le punem la fiert intr-o oala cu apa...

Citeste continuarea

Limba de porc cu bulion si masline

Postat de CulinaryRainbow

Limba de porc cu bulion si masline

Când cumpărați limbă, fie ea de vită sau porc, aceasta va fi destul de murdară așa că vă recomand să o spălați bine în apă rece pentru a îndepărta de pe ea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2011, 17:51
limba de porc nu am gatit niciodata dar de vita f des si imi place mult diferenta intre ele cred ca e marimea
la 26.05.2011, 17:54
este foarte gustoasa, si eu fac destul de des http://www.bucataras.ro/retete/limba-cu-masline-9685.html
la 26.05.2011, 18:53
gustoasa
la 26.05.2011, 19:19
iar limbi? ....ce sa faci daca sant bune
la 26.05.2011, 19:20
Arata grozav
Ce zapaaa esti Aziz

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking