Ingrediente
- limbă de porc 2 bucăți,
- ceapă galbenă 1 bucată,
- morocv 1 bucată,
- pătrunjel rădăcina 1 bucată,
- țelină rădăcină 1/4 bucată,
- pătrunjel verde 1/2 legătură,
- piper boabe cca. 10 bucăți,
- coriandru 1 boabă,
- praz cca. 1000 g,
- măsline cca. 250 g,
- mărar verde 1 legătură,
- pătrunjel verde 1/2 legătură,
- ardei kapia 1 bucată,
- pastă de tomate cca. 200 ml,
- foi de dafin,
- sare iodată.
Mod de preparare
Limba de porc se spală și se pune la fiert în multă apă rece, împreună cu ceapa, morcovul, pătrunjelul și țelina curățate dar lăsate întregi. Se adaugă și 2 foi de dafin, piperul boabe, coriandrul și pătrunjelul verde. Atenție nu se adaugă sare, deocamdată ca să nu se întărească. Se lasă la fiert cca. 40 de minute la foc mediu, semiacoperit. Între timp se curăță prazul, ardeiul și se tai rondele, se pun la călit în puțin ulei, în vasul minunat de la Zepter, acoperit cca. 5 minute. După ce s-au fiert limbile de porc, se scot din zeamă și se curăță de pieliță, adică partea aceea albă;) Se taie bucățele și se adaugă la amestecul de praz și ardei. Pentru că în vasul Zepter se păstrează aromele, implicit textura lor, se adaugă de la început, verdețurile tocate mărunt, pasta de roșii, foai de dafin și măslinele. Se asezonează de sare după gust, apoi se pune la gătit, acoperit, până ce acul indicator de pe capac, ajunge în mijlocul zonei verzi. În acest moment se ia vasul de pe foc, se lasă acoperit, cca. 30 de minute până ce acul indicator ajunge în zona crem. Vă asigur că e foarte savuroasă mâncărica, iar fiecare ingredient și-a păstrat propia aromă;) Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Limbă de porc cu praz și măsline" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|