Reteta savuroasa si aromata de limbă de porc cu praz și măsline

Postat de panacris in Porc
3 Noi 2013 | 28110 vizualizari
Reteta savuroasa si aromata de limbă de porc cu praz și măsline

Ei, am cam neglijat vasul minunat de la Zepter;) Așa că l-am scos de la ”naftalină” și l-am pus la treabă. Frageda si plina de arome, aceasta Reteta savuroasa si aromata de limbă de porc cu praz și măsline, cu o combinatie unica, este perfecta pentru o cina speciala. Impresioneaza-ti familia si prietenii!

Ingrediente

Ingrediente Reteta savuroasa si aromata de limbă de porc cu praz și măsline

  • limbă de porc 2 bucăți,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morocv 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcina 1 bucată,
  • țelină rădăcină 1/4 bucată,
  • pătrunjel verde 1/2 legătură,
  • piper boabe cca. 10 bucăți,
  • coriandru 1 boabă,
  • praz cca. 1000 g,
  • măsline cca. 250 g,
  • mărar verde 1 legătură,
  • pătrunjel verde 1/2 legătură,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • pastă de tomate cca. 200 ml,
  • foi de dafin,
  • sare iodată.

Mod de preparare

Preparare Reteta savuroasa si aromata de limbă de porc cu praz și măsline

Limba de porc se spală și se pune la fiert în multă apă rece, împreună cu ceapa, morcovul, pătrunjelul și țelina curățate dar lăsate întregi. Se adaugă și 2 foi de dafin, piperul boabe, coriandrul și pătrunjelul verde. Atenție nu se adaugă sare, deocamdată ca să nu se întărească. Se lasă la fiert cca. 40 de minute la foc mediu, semiacoperit. Între timp se curăță prazul, ardeiul și se tai rondele, se pun la călit în puțin ulei, în vasul minunat de la Zepter, acoperit cca. 5 minute. După ce s-au fiert limbile de porc, se scot din zeamă și se curăță de pieliță, adică partea aceea albă;) Se taie bucățele și se adaugă la amestecul de praz și ardei. Pentru că în vasul Zepter se păstrează aromele, implicit textura lor, se adaugă de la început, verdețurile tocate mărunt, pasta de roșii, foai de dafin și măslinele. Se asezonează de sare după gust, apoi se pune la gătit, acoperit, până ce acul indicator de pe capac, ajunge în mijlocul zonei verzi. În acest moment se ia vasul de pe foc, se lasă acoperit, cca. 30 de minute până ce acul indicator ajunge în zona crem. Vă asigur că e foarte savuroasă mâncărica, iar fiecare ingredient și-a păstrat propia aromă;)

Spor și poftă bună!

Chiar daca cea mai comuna reteta cu limba e cea cu masline, avem aici si o varianta de Limba cu dovlecei si fasole pastai. Pare interesanta si aceasta Mancare de limba cu castraveti

Limba in sos de smantana cu castraveciori murati arata excelent!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta savuroasa si aromata de limbă de porc cu praz și măsline" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Friptura de porc la cuptor

Postat de AlexTeacher

Friptura de porc la cuptor

Elimina excesul de grasime de pe carne, apoi tai-o la suprafata in forma de romb. Unge-o cu putin ulei de masline pe ambele parti. Tai marunt salvia, cimbrul si...

Citeste continuarea

Piept de porc cu varza

Postat de Constelatialeu

Piept de porc cu varza

Taiem varza murata si o trecem de cateva ori prin jet de apa, o stoarcem bine si-o punem intr-un castron. Taiem si varza cruda si-o frecam cu putina sare si apoi o stoarcem, o punem peste varza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2013, 14:24
la 03.11.2013, 14:25
Nu cred c-am papat vreodata!
la 03.11.2013, 14:27
Se spune ca limba e cea mai buna mancare de pe pamant in aceiasi masura in care este si cea mai rea mancare...cu limba spui si faci cele mai urate lucruri dar si cele mai bune...stiu ca a fost o piesa de teatru pe tema asta...
la 03.11.2013, 14:30
Ufff,da bine mai arata
la 03.11.2013, 14:33
In final ai facut-o cu sos rosu

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking