Muschi de porc cu sos de mere si legume sote

Postat de vio_dreams in Porc
28 Feb 2013 | 14690 vizualizari
Muschi de porc cu sos de mere si legume sote

o reteta clasica, ardeleneasca, intr-o viziune putin mai moderna

Ingrediente

pentru muschi:

  • 1 muschi de porc cca 1 kg
  • 200 ml vin alb
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 lingura condiment pt carne de porc
  • praf de usturoi
  • boia de ardei
  • piper
  • 3 linguri miere
  • 1 lingura otet balsamic

pentru sosul de mere:

  • 2 mere mari dulci-acrisoare
  • 1 lingura zahar brun
  • 50 ml vin alb

pentru garnitura:

  • 500 gr legume (mazare, morcov, conopida, brocolli)
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita condiment pt legume

Mod de preparare

Amestecam intr-un bol condimentele si frecam bine muschiul cu amestecul rezultat.

Punem muschiul in folie de aluminiu si il punem in tava. Adaugam vinul alb si dam la cutor 30-40 minute.

Scoatem muschiul din folie si il glazuram cu mierea diluata cu otetul balsamic.

Dam la cuptor din nou pentru 10-15 minute, ca sa se rumeneasca.

Scoatem muschiul din tava, acoperim cu folie de aluminiu si il lasam cateva minute sa isi lase aromele apoi taiem felii.

Cat sta muschiul in cuptor pregatim sosul de mere. Curatam merele si le taiem cubulete mici. Le sotam in unt pana incep sa se inmoaie.

Adaugam zaharul brun si le lasam pe foc inca 2 minute.

Mixam compozitia, adaugam vinul si dam intr-un clocot.

Sotam legumele in unt si asezonam cu condimentul pentru legume.  Dupa gust mai puteti adauga sare si piper.

 Asezam pe un platou si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu sos de mere si legume sote" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan

Postat de rocsi_1612

Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan

Tocana: Carnea o spalam, o stergem cu un prosop  si o taiem bucati potrivite. Ciupercile le spalam si le punem la scurs. Baconul il maruntim. Ceapa o curatam si o tocam marunt, ceapa verde...

Citeste continuarea

Varza cu carne de porc la tuci

Postat de Ksenya

Varza cu carne de porc la tuci

Intr-o oala   de tuci, punem uleiul   la incins, cand s-a incalzit suficient adaugam   carnea si o rumenim. Cand este gata o scoatem separat intr-un castron. Adaugam ceapa in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2013, 05:39
Am venit la masa!
la 28.02.2013, 07:32
Vin si eu diseara la tine la masa,dupa o zi intreaga de munca ar fi asa bine sa puna cineva in farfurie asa bunatate
la 28.02.2013, 08:44
Imi place combinatia, iar prezentarea e foarte imbietoare!
la 28.02.2013, 09:01
Vio ce reţete ai şi ce poze faci!!!
Bravo mă!!
la 28.02.2013, 09:07
foarte mult imi place

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking