Friptura din muschi de porc marinat, cu mujdei de usturoi si rosii

Postat de merisor67 in Porc
12 Feb 2014 | 8830 vizualizari
Friptura din muschi de porc marinat, cu mujdei de usturoi si rosii

Recurg la modul de a marina carnea de porc sau de vita, atunci cand aceasta este congelata de o buna perioada de timp. Iese o friptura foarte frageda, efectiv se rupe si este foarte gustoasa! Eu am avut de data aceasta niste muschi de porc uitat prin congelator de vreo doua luni.

Ingrediente

Pentru preparare friptura:

  • 1500 g muschi de porc congelat
  • sare
  • 1/2 lingurita busuioc
  • 1/2 lingurita condimente Spicy & Hot
  • 6 catei de usturoi
  • 150 ml ulei

Pentru marinare:

  • 1 l apa
  • 2 linguri otet
  • 1 lingura sare grunjoasa

Pentru mujdei:

  • 1 capatana usturoi
  • 1/2 lingurita sare grunjoasa
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita otet
  • 200 gr rosii cu legume, conservate
  • 1 lingura ketchup dulce

Mod de preparare

Intr-un bol cu capac amestecam apa otetul si sarea pentru marinat, apoi adaugam carnea direct congelata.

Eu obisnuiesc sa portionez carnea inainte de a o congela, asa ca va fi simplu la dezgetat, se vor separa usor portiile si se vor marina cum trebuie.

Lasam carnea sa se dezghete lent in solutia de marinat si o mai amestecam din cand in cand, o vom intepa chiar cu varful unui cutit, din loc in loc.

Procesul de marinare va mai dura si dupa dezghetarea definitiva a carnii aproximativ o ora, dupa care spalam carnea, o scurgem bine si o vom cresta sub forma de evantai.

Ungem carnea pe toate partile cu ulei, o asezonam cu condimente si sare si o impanam cu catei de usturoi curatati si feliati, printre crestaturi.

Punem uleiul in tava, asezam carnea si o dam la cuptor la foc mai incet( 165 grade) pentru 45-50 de minute, sau cat este necesar pentru a se patrunde si a se rumeni bine.

Pentru mujdei, curatam usturoiul si il presam impreuna cu sarea, adaugam treptat uleiul de masline, piperul, otetul si frecam totul ca pe maioneza.

La final adaugam rosiile.

Servim friptura unsa cu mujdei de usturoi si garnitura de cartofi sau dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din muschi de porc marinat, cu mujdei de usturoi si rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocana mixta cu carnati de casa

Postat de eumimi

Tocana mixta cu carnati de casa

Taiem carnatii rondele, iar carnea o tocam cubulete.  Punem carnatii si carnea in ulei incins la calit pentru 4-5 minute, apoi adaugam ceapa tocata si mai lasam cateva minute pana cand...

Citeste continuarea

Varza acra cu urechi de porc la cuptor

Postat de autodiag

Varza acra cu urechi de porc la cuptor

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Carnea se spala si se taie bucati mari. Varza se spala si se toaca, pastrand 3-4 frunze mari. Intr-o tava unsa cu ulei se pune jumatate din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2014, 20:07
mancare adevarata
la 12.02.2014, 20:09
Buna tare fripturica
la 12.02.2014, 20:14
Multumesc! Motan Babi
la 12.02.2014, 20:19
buna
la 12.02.2014, 20:21
Super buna!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking