Ingrediente
- 1 muschiulet de porc
- sos teriyaki
- pasta de curry
- rosii uscate
- 2 catei usturoi
- paste barilla
- ciuperci brune f
- ulgi de ardei iute
- curry praf,
- susan,
- miere,
- 200 ml gran cucina
Mod de preparare
Muschiuletul l-am taiat bucati de 3-4 cm gosime pe care mai apoi le-am batut putin pentru a le aplatiza,le-am pus intr-un castron si le-am marinat putin cu curry,fulgi de ardei iute si sos teriyaki. Pana carnea s-a marinat am spalat si curatat ciupercile,mai apoi le-am pus in blender impreuna cu o lingurita pasta de curry,2 rosii uscate si usturoiul. Am pus si putina apa clocotita si le-am maruntit bine de tot.
Intre timp am pus bucatile de carne pe un gratar (de aragaz) si le-am lasat sa se patrunda la foc mic. Cand aproape au fost gata,am turnat peste ele o lingurita de miere pentru a le carameliza frumos si apoi am pus o lingurita de susan.
Intr-o craticioara am pus apa cu sare la foc pentru paste,pe care le-am fiert conform indicatiilor de pe ambalaj,in cazul meu 10 min. Separat intr-o tigaie am pus putin ulei si cand acesta s-a incins am pus sosul de ciuperci obtinut in blender,l-am lasat la foc sa dea 2-3 clocote,am adaugat apoi gran cucina,am pus apoi pastele fierte,am amestecat si gata.
Am servit pastele decorate cu cateva fire de chivas din recolta proprie din balcon si bucatile de muschiulet caramelizat.Bun,bun,bun si rapid.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc caramelizat si paste in sos de ciuperci brune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|