Muschi de porc caramelizat si paste in sos de ciuperci brune

Postat de papabundetot in Porc
22 Iun 2013 | 4321 vizualizari
Muschi de porc caramelizat si paste in sos de ciuperci brune

Noroc cu emisiunile astea culinare ca ma mai inspir si eu pentru mancaruri rapide si delicioase.De la Jamie Oliver am invatat printre altele ca atunci cand te grabesti dar totusi vrei sa pui pe masa ceva bun din ingrediente proaspete e bine sa le bagi la blender pentru ca mai apoi se vor gati rapid,iar in cazul carnii sa o tai bucati mai mici.De aici am plecat si eu cu aceasta reteta si avand un muschi de porc caruia in mod normal ii lua ceva vreme sa se patrunda,l-am taiat bucati de 3-4 cm si l-am gatit asa.

Ingrediente

  • 1 muschiulet de porc
  • sos teriyaki
  • pasta de curry
  • rosii uscate
  • 2 catei usturoi
  • paste barilla
  • ciuperci brune f
  • ulgi de ardei iute
  • curry praf,
  • susan,
  • miere,
  • 200 ml gran cucina

Mod de preparare

Muschiuletul l-am taiat bucati de 3-4 cm gosime pe care mai apoi le-am batut putin pentru a le aplatiza,le-am pus intr-un  castron si le-am marinat putin cu curry,fulgi de ardei iute si sos teriyaki. Pana carnea s-a marinat am spalat si curatat  ciupercile,mai apoi le-am pus in blender impreuna cu o lingurita pasta de curry,2 rosii uscate si usturoiul. Am pus si putina apa clocotita si le-am maruntit bine de tot.

Intre timp am pus bucatile de carne pe un gratar (de aragaz) si le-am lasat sa se patrunda la foc mic. Cand aproape au fost gata,am turnat peste ele o lingurita de miere pentru a le carameliza frumos si apoi am pus o lingurita de susan.

Intr-o craticioara am pus apa cu sare la foc pentru paste,pe care le-am fiert conform indicatiilor de pe ambalaj,in cazul meu 10 min. Separat intr-o tigaie am pus putin ulei si cand acesta s-a incins am pus sosul de ciuperci obtinut in blender,l-am lasat la foc sa dea 2-3 clocote,am adaugat apoi gran cucina,am pus apoi pastele fierte,am amestecat si gata.

Am servit pastele decorate cu cateva fire de chivas din recolta proprie din balcon  si bucatile de muschiulet caramelizat.Bun,bun,bun si rapid.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc caramelizat si paste in sos de ciuperci brune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coaste lipicioase la cuptor

Postat de eumimi

Coaste lipicioase la cuptor

Pregatim amestecul cu bulion, sare, piper, ardei boia si ghimbir cu care vom unge coastele de porc. Le punem in tava si adaugam 1 cana de supa de pui sau de apa. Usturoiul il curatam de coaja...

Citeste continuarea

Escalop de porc cu ceapa si ghimbir

Postat de mihaelar63

Escalop de porc cu ceapa si ghimbir

Feliati subtire pulpa de porc, daca nu e suficient de subtire se bate cu batatorul de snitele. Sarati, piparati, dati prin faina alba feliile de carne si le prajiti in ulei incins pana capata o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2013, 15:21
buna dragilor!!!!!!!!!!!!!
la 22.06.2013, 15:31
la 22.06.2013, 15:38
Minunat! Bravo, Dana! Aş veni la masa voastră
la 22.06.2013, 15:41
Multumesc Padre
la 22.06.2013, 15:48

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking