Ingrediente
- 12 costițe de porc
- 1 ardei iute in oțet
- 3 căței de usturoi
- 5 linguri ulei de măsline
- 1 lingurița paprika
- 1 linguriță usturoi granulat
- o jumătate linguriță de piper
- 1 lingurită condimente carne de porc
- 3 linguri pastă de tomate sau tocătură de ardei
- 3 linguri de miere
- 1 lingură tocătură de ardei
- zeamă de la o jumătate de lămâie
Mod de preparare
Prima dată trebuie să preparăm marinada pentru costițele de porc. Într-un bol punem cele 5 linguri de ulei, pisăm cei 3 caței de usturoi și îi adăugăm în bol, curățăm ardeiul iute de semințe, îl tocăm mărunt și îl adăugăm împreună cu restul de ingrediente, punem cele 2 linguri de pastă de tomate sau tocătură de ardei, adăugăm si restul de condimente (paprika, usturoi granulat, piper, condimente pentru carnea de porc) și amestecăm bine. Trecem pe rând costițele prin marinadă iar apoi le așezăm pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Acoperim cu folie de aluminiu si dăm la frigider pentru 20 de minute. Dupa trecerea celor 20 de minute scoatem tava din frigider și o introducem în cuptor pentru 20 de minute. Lăsăm folia de aluminiu. Între timp amestecăm zeama de lămâie cu cele 3 linguri de miere și tocătura de ardei. Amestecăm. Dupa ce au trecut cele 20 de minute, scoatem costițele din cuptor, indepărtăm folia și le ungem cu amestecul de miere si zeama de lămâie. Le introducem din nou la cuptor fără folia de aluminiu timp de 25-30 de minute la 190 grade C. Când se rumenesc le putem scoate din cuptor. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Costițe picante de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|