Tocanita de porc cu legume

Postat de Irina in Porc
28 Iul 2014 | 4907 vizualizari
Tocanita de porc cu legume

Trecand prin piata si vazand bogatia de legume de pe tarabe, m-am dus cu gandul imediat la o tocanita. Doar v-am mai spus cat de mult imi place, nu? Am cumparat vinete, rosii, ceapa si usturoi si o bucata de pulpa de porc, din care am facut o minunatie de mancare, simpla si gustoasa. Singurul lucru deosebit pe care l-am facut e ca am copt legumele.

Ingrediente

  • 400 g pulpa de porc
  • 1 vanata mare
  • 2 rosii
  • 2 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • 20 gr baza pentru mancaruri mirodenia
  • un virf de cutit de chilli
  • 2 linguri de ulei
  • un virf de cutit de busuioc

Mod de preparare

Am copt intai rosiile si vanata. Dupa ce s-au racit putin le-am curatat de coaja, iar vinetele le-am lasat la scurs.

Ceapa si usturoiul le-am curatat, spalat si taiat pestisor. 

Intr-un vas incins am turnat uleiul si am adaugat ceapa si usturoiul sa se caleasca putin. 

Am adaugat carnea de porc taiata cubulete, am amestecat si am stropit cu putina apa. Am acoperit vasul cu un capac, pentru a lasa carnea sa se inabuse usor.

Vanata am taiat-o cubulete iar rosiile felii, dupa care le-am adaugat peste carne.

Cum vanata si rosiile sunt gata coapte, am lasat destul de putin mancarea pe foc, doar cat sa se patrunda carnea de gustul legumelor. 

Am condimentat cu baza mirodenia si un praf de chilli.

La final am adaugat busuioc proaspat pentru ca ador aroma lui. 

Si pentru ca mi s-a parut potrivit, am pus linga si un pahar de vin rosu :).

Va poftesc si pe voi la masa noastra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocanita de vinete

Postat de sufletista

Tocanita de vinete

Carnea de porc o taiem cubulete si o punem la fiert cu apa, sare si o foaie de dafin. Curatam vinetele, dovlecelul si le taiem cubulete. Ceapa o curatam, tocam marunt si o calim cu morovul...

Citeste continuarea

Tocanita din legume si carne de porc

Postat de RODIMUR

Tocanita din legume si carne de porc

Carnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie în forma dorită (de preferat în cubulețe ceva mai mari) și se pune în cratiță cu ulei, să se albească, la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2014, 12:55
tare buna,vin la masa
la 28.07.2014, 13:07
buna buna
la 28.07.2014, 13:08
foarte buna
la 28.07.2014, 13:22
la 28.07.2014, 13:27
Ce-mi place si tocanita si vasul si Bucatareasa

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking