Friptura de porc cu sos dulce-acrisor, gutui si tagliatelle

Postat de Retetegg in Porc
26 Noi 2012 | 11399 vizualizari
Friptura de porc cu sos dulce-acrisor, gutui si tagliatelle

Un super deliciu! Carnea nu e musai sa fie de porc, merge cu acest sos si carnea de pui sau vitel! In loc de paste, putem alege orez sau cus-cus pregatit dupa aceeasi reteta!

Ingrediente

  • Friptura:
  • 4 felii maricele dintr-o pulpa de porc (sau muschi, cotlet),
  • sare,
  • piper,
  • putin ulei,
  • 3 catei de usturoi,
  • 50 ml apa
  • Garnitura:
  • 1 gutuie mare sau 2 mai mici,
  • 1 lingurita miere,
  • 3-4 linguri de vin
  • Pastele:
  • 200 g tagliatelle,
  • 1/2 lingurita pudra de curry,
  • 2 linguri ulei de masline cu busuioc,
  • cateva frunze verzi de busuioc
  • Sos dulce-acrisor:
  • 4 linguri otet,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri zahar,
  • un praf de sare,
  • boabe de piper si mustar,
  • 1-2 foi de dafin,
  • oregano,
  • cimbru,
  • 4-5 linguri sos de rosii (bulion,etc).

Mod de preparare

Am uns o tava de yena cu ulei si am asezat in ea feliile de porc, am adaugat pe ele un praf de sare si piper, apoi apa in tava.

Le-am pus la cuptor timp de 40 de minute.

Intre timp am pregatit sosul. Intr-o cratita pe foc am pus toate ingredientele, am lasat 2-3 minute sa fiarba si apoi am turnat sosul in tava peste friptura.

Am adaugat si usturoiul taiat felii.

In alta tava am pus felii de gutuie impreuna cu un sos din vin si miere. Am lasat la cuptor pana au prins o crusta rumena. (eu am pus in cuptor in acelasi timp friptura si gutuile - ca sa mai economisesc timp).

Am fiert pastele cateva minute. Le-am scurs apa si am adaugat peste ele ulei de masline, pudra de curry si putina sare. Am lasat 2-3 minute pe foc miscand mereu vasul.

Am servit friptura de porc in mult sos dulce-acrisor, alaturi de felii caramelizate de gutuie si tagliatelle cu busuioc verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu sos dulce-acrisor, gutui si tagliatelle" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata

Postat de simona72

Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata

De la costita de porc am inlaturat oasele si am lasat doar carnea. Am spalat carnea ramasa si am uscat-o cu servetele de bucatarie. Am pus uleiul la incins, am spalat prazul, l-am crestat pe toata...

Citeste continuarea

Ciolan afumat la cioroiul Crock-Pot

Postat de Constelatialeu

Ciolan afumat la cioroiul Crock-Pot

Mergem si cumparam ciolanul, il analizam, urmarim sa fie de la un porc mai mic, cum am zis cioroiul meu e mic. Asezam cioroiul pe masa de lucru, il bagam in priza, asezam ciolanul, adaugam uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2012, 14:15
Am voie să protestez? Mai bine tac, arată prea frumos
la 26.11.2012, 14:15
Wow,ce bine arata!
la 26.11.2012, 14:16
N-am putut sa ma abtin si s-o tin ascunsa pana dupa post
la 26.11.2012, 14:16
Multumesc Bunica
la 26.11.2012, 14:23
papa bun

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking